Vizier op volleybal

 

Sovoco D1 wint ternauwernood met 3-2 van Compaen D1

VoV, 13-02-2023. 14:56 uur. De flow, wat is dat toch?! Wij zijn ‘m even kwijtgeraakt. Doorgaans kunnen we dan wel op een bepaalde basis terugvallen qua niveau en tactiek en vecht- en werklust. Dat leken we vorige week tegen medekoploper Huizen echter even helemaal kwijt te zijn, met een dikke nederlaag tot gevolg.

Deze week hebben we – helaas weer met een relatief kleine groep – relaxed proberen te trainen. Dat lukte; er was plezier en met vlagen ook niveau. Deze week tegen Compaen zou misschien een goed moment zijn om het goede gevoel weer helemaal terug te vinden. Uit wonnen we met veel gemak.

Enigszins krakkemikkig, met bijna herstelde blessures, nieuwe blessures en nog eigenlijk een beetje zieke speelsters, moesten we vooral plezier maken was het advies.
We startten met Kyra, Anne, Daniela, Lieke, Daphne, Sandra en Hanneke. We hadden het in de pass meteen wat lastig, dus het was moeilijk inkomen. De servicedruk was nog niet waar het moest zijn en het was wat onrustig in het veld. Maar zoals vanouds lukte het wel om er genoeg tegenover te zetten om de set te winnen. Eline kwam er op 24 voor ons in voor Anne en het werd 25-20.

De 2e set ging de passing echt onderuit. We hadden er in het veld geen oplossing meer voor. Zo kwamen we niet aan volleyballen toe. En meteen keken we tegen een mega achterstand aan (14-3 en 17-7 bijvoorbeeld…). Het was echt zwoegen. Als de pass wel kwam hadden we moeite met scoren of verdedigen. Eline kwam erin voor Anne en Kyra ging aanvallen. Ze mocht ook al vrij snel mee-passen als dia. Kirsten kwam erin voor Sandra en deed het goed. Met heel hard werken en zoveel mogelijk positiviteit, kwamen we stapje voor stapjes ietsjes dichterbij. Maar we hadden het onszelf te moeilijk gemaakt en kwamen net te kort: 20-25 voor Compaen.

In de opstelling waarmee we geëindigd waren, gingen we er de 3e set vol voor. Dit zou ons niet nog een keer gebeuren! Kyra benutte het gat in het blok, dat Compaen maar niet gedicht kreeg, volop en was aanvallend helemaal lossss. We serveerden sterker, werden iets rustiger in het achterveld en vielen slimmer aan. En zo waar was het ook weer leuk 😉 We pakten deze set overtuigend met 25-15.

Nu we de knop goed om hadden gezet, zou het een kwestie moeten zijn van op dezelfde voet doorgaan. Maar deze set ging het ineens weer veel moeizamer allemaal. Zou het dan misschien aan het veld liggen…?! Passend was het niet goed genoeg, Eline rende zich het leplazarus. Te veel ballen vielen en we wisten er net te weinig te scoren. Compaen liet de hele wedstrijd al een veel beter niveau zien dan in de vorige wedstrijd en ze pakten hun kans: weer 20-25 voor hen.

Compaen dacht waarschijnlijk ook dat het winnen bij hun alleen aan één kant van het net lukte, dus zij kozen ervoor om in de 5e set daar te mogen eindigen. Ons doel: met ruime voorsprong naar de zogenaamd verliezende kant gaan, zodat we dit bijgeloof zouden doorbreken. Hard werken, lol maken, lekker beuken door Kyra, goed serveren, nog wat meer hard werken en zo pakten we deze set inderdaad met 15-9.

Het moest uit de tenen komen, maar we hebben weer een overwinning te pakken. Een strijd was het zeker – iets wat vorige week nog gemist werd – al was het nog voornamelijk tegen onszelf. Het was een kleine troost of juist extra zuur – het is maar hoe je het bekijkt – toen we hoorden dat Huizen 4 punten had laten liggen. De ‘schade’ valt mee, maar de kans om wat in te lopen niet benut. Ach, focus op onszelf. Fit worden, plezier maken en het eigen niveau daarmee weer omhoog krijgen. Dan vinden we vanzelf die flow wel weer.

Volgende week spelen we om 13.00 uur tegen Sliedrecht Sport, in De Basis in Sliedrecht. Dan gaan we vrolijk door met dit proces! Zijn jullie erbij?

gh @ VoV, verslag van en foto via Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1.