Spannende ontknoping in de Bundesliga

VoV, 11-03-2020, 4:22 uur. In de laatste ronden van de Duitse Bundesliga gaat het om de koppositie en de rode lantaarn. Aanstaande zaterdag staan namelijk als laatste wedstrijden op het programma:

SSC Schwerin vs. MTV Stuttgart
Erfurt vs. VfB Suhl
Rote Raben Vilsbiburg vs. Ladies in Black Aachen
USC Münster vs. SC Potsdam
SC Dresden vs. VC Wiesbaden.

Uit de onderstaande stand is op te maken dat er mogelijk nog andere verschuivingen kunnen gebeuren in de top 8, die na het reguliere seizoen doorgaan in de play – offs. Met name in het middendeel is het spannend, alleen Straubing heeft al 20 wedstrijden gespeeld.

1>Schwerin 50, 2> Stuttgart 49, 3> Potsdam 43
4>Dresden 31, 5> Rote Raben 30, 6> Münster 29, 7> Ladies in Black 28
8> Straubing 24, 9> Wiesbaden 13, 10> Erfurt 10, 11> Suhl 8.

Afgelopen zaterdag en gisteren werden de voorlaatste wedstrijden afgewerkt, waarbij koploper Schwerin eerst de koppositie verloor (zaterdag 3-2 verlies bij Potsdam) en daarna weer terugveroverde (3-0 winst tegen Suhl). Tegen Potsdam was Louise Lippmann de uitlinker met 27 punten, Britt Bongaerts stond in de eerste en vijfde set in de basis en scoorde één keer in die wedstrijd.

Tegen Suhl maakte ze ook één punt, toen stond ze drie sets in de basis zeven. Nicole Oude Luttikhuis speelde beide wedstrijden niet. Bij Suhl scoorde Hester Jasper 6 keer, Anniek Siebring kwam tot 8 treffers. Twee sets was Schwerin oppermachtig (twee keer 25-16), in de derde konden ze een 19-21 achterstand nog ombuigen naar 25-23 winst.

De Ladies in Black van de in Aachen na dit seizoen afscheid nemende coach Saskia van Hintum wonnen met 3-1 van Erfurt, dat de tweede set met 23-25 won en in de andere 20, 19 en 16 punten meekreeg. Bij Aachen nam het Oranje trio Blenckers (10), Polder (11) en Jasper (11) een forse hap van de totale 71 eigen punten voor hun rekening. Aces en aanvallende punten maakten het meeste verschil in de score.

SC Dresden won met 1-3 bij Straubing, Laura de Zwart speelde niet. MTV Stuttgart was in drie sets (22, 16, 18) klaar met de Rote Raben uit Vilsbiburg. Juliët Lohuis had alleen in de derde set speeltijd, ze scoorde 3 keer. Bij Vilsbiburg stond Iris Scholten één set in de basis en had verder nog een invalbeurt. Ze maakte 5 punten. Libero Myrthe Schoot was 11 keer foutloos in de servepass.

USC Münster van Teun Buijs behaalde gisteren een belangrijke uitzege bij VC Wiesbaden. De derde set werd met 26-24 verloren, de andere drie met 17-25 gewonnen. In de eerste twee sets was bij 8-17 en 11-21 (eerste set) en bij 9-15 en 14-21 (tweede set) wel duidelijk dat het dikke winst zou worden. In de derde kon Münster van 24-21 terugkomen naar 24-24, maar het lukte niet de laatste twee punten te maken. In de vierde set sloegen ze het gaatje van 15-16 naar 15-19, na 17-21 kreeg Wiesbaden geen punt meer mee.

Spelverdeelster Nynke Oud maakte 6 punten voor Wiesbaden, waarvan 3 blokkerend. Demi Korevaar scoorde 14 keer voor Münster, waarvan 5 blokkerend. Sarah van Aalen had een invalbeurt in de derde set en stond in de vierde in de basis bij Münster. Met 15 blokpunten had Münster de hoge verdediging aan het net goed op orde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en Rudy van ’t Rood.