US wint degradatiethriller tegen PDK

VoV, 11-03-2020. 10:15 uur. Na de heerlijke 0-3 overwinning op Voltena, hadden we drie weekenden geen competitiewedstrijd. We hebben deze weken geoefend tegen o.a. Jong Oranje, Zaanstad en dames 2. Veel nieuwe dingen uitgeprobeerd met onder andere wisselingen op posities.

Zaterdag 7 maart stond de kraker tegen PDK Huizen op het programma. De nummer 10 tegen de nummer 11, dus een hele belangrijke wedstrijd. We startte de eerste set gebrand om te winnen, helaas waren we te krampachtig wat resulteerde op een flinke achterstand. Met een dikke 13-25 verloren we deze set.

De tweede set waren de zenuwen eraf en begonnen we wel scherp en wonnen we de set met 25-21. De derde zet ging het gelijk op en wisten we met mooie acties uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

De vierde set begonnen we helaas zwak, met een achterstand van 1-8. De wissels werden gebruikt en het publiek ging achter ons staan waardoor we onszelf terug probeerde te knokken in de wedstrijd. Met 13-25 verloren we deze set.

Er werd getost voor de beslissende vijfde set. Het ging gelijk op, met een 8-7 voorsprong wisselde we naar de andere kant van het veld. Met vele mooie acties en een uitzinnig publiek wat ons naar de overwinning zong wisten we de set binnen te halen met 15-13!

Volgend weekend reizen we af naar Utrecht om tegen de huidige nummer 4 te spelen. We gaan dan weer heel hard ons best doen om punten naar Amsterdam te krijgen.

Bedankt voor de geweldige support en we zien jullie graag weer zaterdag 21 maart. Kom ons aanmoedigen naar de revanche op Donitas, om 20.00 in de Amstelcampus! Liefs, dames 1.