Vizier op volleybal

 

Spannende zaterdag bij Grand Slam Breda

VoV, 06-09-2020. 9:03 uur. Van de 24 teams per gender, die gisteren aan de Grand Slam Eredivisie Beach in Breda begonnen hebben zich bij de dames en de heren acht tweetallen verzekerd van een startbewijs voor de halve finales van vandaag, waaronder drie buitenlandse teams, twee bij de heren en dus één bij de dames.

Bij de mannen waren wegens het ontbreken van de duo’s Brouwer/ Meeuwsen en Varenhorst/ van de Velde de Nederlands kampioenen Bouter/ Penninga de lijstaanvoerders.

Die status maakten zij in poule A waar via twee 2-0 zeges, waarin de tegenstanders genoegen moesten nemen met 16, 15 en 12 en 7 punten. In de kwartfinale waren ze met 2-0 te sterk voor Damen/ van der Loo (17,13). Voor een plek in de finale moeten ze het vandaag (12:00 uur) opnemen tegen de Belgen Koekelkoren/ van Walle, die gisteren via drie 2-0 zeges ongeslagen bleven, o.a. tegen Immers/ Luini in de poule en Boehlé/ van Werkhoven in de kwartfinale.

In de andere halve finale staan de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt en de winnaars van twee Eredivisie-evenementen Yorick de Groot en Stefan Boermans tegenover elkaar. De Chilenen wonnen in de poule twee wedstrijden met 2-0, waarvan drie sets overtuigend (13, 15 en 12 tegenpunten) en één op het nippertje met 24-26 van Boehlé/ van Werkhoven. In de kwartfinale hadden Immens/ Luini geen schijn van kans (14,14)

Boermans en De Groot kenden weinig problemen op weg naar de halve finale. Zij wonnen in de poule vier sets (11, 18 en 16, 13 tegenpunten), in de kwartfinale waren Feldkamp/ Sengers niet tegen hen opgewassen (19, 16)

Om 11:00 uur spelen de duo’s Boermans/ de Groote en de neven Grimalt tegen elkaar, om 12:00 uur is het de beurt aan Bouter/ Penninga tegen Koekelkoren/ van Walle.

Bij de dames plaatsten zich de bekende namen van de afgelopen Nederlandse toernooien voor de halve finales. De duo’s Schoon/ Stam (twee keer 2-0, één keer 2-1) en de zusjes van Driel (drie keer 2-0) haalden ongeslagen de laatste vier. Ook Piersma/ Stubbe wonnen gisteren drie keer (twee keer 2-1, één keer 2-0) en gingen daarmee naar de laatste vier. Onder andere was er een spannende 2-1 zege in de poule op de zusjes McNamara, die na de verrassende 2-1 nederlaag tweede in de poule werden, maar zich in de kwartfinale prima herstelden via een 2-0 zege op het Spaanse topduo McMillan/ Steiner.

Vanmorgen om 9:00 uur is er een ‘sisteract’ tussen de zusjes McNamara en de zusjes van Driel. Schoon/ Stam spelen om 10:00 uur tegen Piersma/ Stubbe. De kleine finale staat voor 13:00 uur op de agenda, om het goud wordt om 15:00 uur gestreden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.