Vizier op volleybal

 

Toernooiwinst De Bevers bij DeVoKo Denekamp

VoV, 06-09-2020. 9:20 uur. TIMAX/ DeVoKo hield gisteren voor de tweede opeenvolgende week een groot toernooi (negen teams) in de Dorper Esch in Denekamp. Nadat vorige week Topdivisie en Eerste Divisie teams te gast waren geweest was het nu de beurt aan Tweede Divisie, Derde Divisie en Promotieklasse. Opnieuw waren er acht ploegen te gast, onderverdeeld in drie poules van drie.

De organisatie had weer haar uiterste best gedaan om alle coronamaatregelen voor indoor sportwedstrijden en de daarbij behorende regels voor het horecagedeelte van de sporthal, prima voor elkaar te hebben, en had zo hier en daar het draaiboek van vorige week na evaluatie aangescherpt en verbeterd, voor zover dat mogelijk was. Op de naleving van de regels door de eigen organisatie, de teams, de speelsters, de begeleiding en de arbitrage was niets op aan te merken.

In poule A kwamen in actie DVO (Derde Divisie A), USV Protos (Tweede Divisie C) en DeVoKo (Tweede Divisie B). De thuisploeg won in deze poule met 25-14 en 25-17 van D.V.O. en speelde met 1-1 gelijk tegen USV Protos. In dit duel kreeg de verliezende partij 21 punten mee. Protos won met 13-25 en 20-25 van D.V.O., hetgeen net niet genoeg was om eerste te worden in deze groep. Dat werd DeVoKo.

DeVoKo dus naar kampioenspoule, Protos naar strijd om 4de plaats en D.V.O. naar groep 3, waar het zaak was zonder rode lantaarn naar huis te gaan.     

Poule B wordt gevormd door Apollo 8 D3 (Derde Divisie A), de Bevers (Tweede Divisie B) en Kalinko (Tweede Divisie C). Na de 2-0 zege op Apollo 8 D3 (13, 14) en de 2-0 nederlaag tegen Kalinko (19,23) en omdat Kalinko met 0-2 van Apollo 8 D3 verloor (19,21) was de eindstand op punten quotiënt in deze poule 1> De Bevers, 2> Kalinko en 3> Apollo 8 D3. 

Poule C was het domein van Tornado Geesteren (Tweede Divisie B), DeVoKo D2 (Promotieklasse A) en D.B.S. (Tweede Divisie A). DeVoKo D2 verraste het hoger spelende Tornado met 0-2 (26-28, 22-25) en won met 2-0 (20, 19) van D.B.S. DeVoKo D2 werd verrassend eerste in de poule.  Tornado versloeg D.B.S. met ruime cijfers (10, 10) en werd tweede, DBS ging met twee nederlagen op zak naar de ‘rode lantaarn’ poule

De twee teams van de gastheren van DeVoKo en de Bevers gingen strijden om Denekamps goud, Kalinko, Protos en Tornado maakten uit wie er het dichts bij het podium mocht staan en Apollo 8 D3, D.V.O. en D.B.S. moesten in hun driekamp uitmaken wie op plek zeven zou eindigen.

In de ‘rode lantaarn’ poule won Apollo 8 Dames 3 met 2-0 van beide tegenstanders (D.V.O. kreeg 16 en 17 punten mee, DBS lukte het één keer vaker te scoren (16,18).  D.V.O. was met 2-0 te sterk voor D.B.S., dat dus met het vervelende kleinood, dat bij de laatste plaats hoort, huiswaarts ging.

In de middengroep waren er twee zeges voor Kalinko, nipt 24-26 en 23-25 tegen Protos, een stuk ruimer (13, 20) tegen Tornado. Tornado won met twee keer 25-19 van Protos en werd dus vijfde, na Kalinko en voor Protos.

De clubderby in de kampioenspoule tussen de twee eerste selecties van TIMaX/ DeVoKo eindigde onbeslist. De verliezende partij kreeg 17 (DeVoKo D2) en 22 (DeVoKo D1) punten mee. Beide Denekampse teams verloren echter met 2-0 van de Bevers, dat daarmee de toernooiwinst op zak had. Van DeVoKo D1 wonnen ze met 25-18 en 25-22, de tweede selectie van de gastheren kreeg 20 en 19 punten mee.

De Bevers stonden dus op het hoogste treetje van het podium, met op de tweede plaat de eerste selectie van DeVoKo en op de derde plaats de tweede selectie.

Trainers, coaches, speelsters, arbiters en organisatie waren na afloop weer een stuk wijzer in de aanloop naar het nieuwe seizoen en hebben nu allemaal nog even de tijd om aan de beste uitgangspositie bij seizoenstart te werken.

gh @ Vizier op Volleybal.