Vizier op volleybal

 

Speelschema en voorwaarden herstart Eredivisie

VoV, 18-12-2020. 10:43 uur. Zoals verwacht kondigde de Nevobo vanmorgen de herstart van de Eredivisies op haar website aan. Met tevens het speelschema voor het tijdvak nadien, waarin een halve reguliere competitie wordt afgewerkt, en de voorwaarden waaronder weer gestart mag worden. Onderstaand het bericht van de Nevobo:

“Het uitgestelde Eredivisieseizoen start op vrijdag 1 januari met een herhaling van de bekerfinale van 2020 bij de mannen, Amysoft Lycurgus tegen Draisma Dynamo. Zij trappen de herstart af om 15.00 uur. Op 9 januari volgt de rest van de speelronde. De Eredivisie mag onder strikte voorwaarden, met een streng testprotocol, weer opgestart worden, iets wat perspectief biedt aan de zeventien (?, het zijn er toch twintig teams? ) clubs uit de Eredivisie voor mannen en vrouwen.

Op 8 december kondigde het kabinet aan dat de topsportcompetities in Nederland weer van start mogen gaan, onder strikte voorwaarden en een testprotocol. Dit protocol is opgesteld in samenwerking met NOC*NSF. Vanaf donderdag 17 december mogen clubs in de Eredivisie weer in groepsverband trainen en zijn ook wedstrijden weer toegestaan. Vijftien dagen later opent de Eredivisie met de topper bij de mannen tussen Lycurgus en Dynamo.

De Eredivisies worden afgewerkt volgens het volgende format:

  • Een halve reguliere competitie
  • De resultaten van reeds gespeelde wedstrijden blijven staan
  • De kampioens- en degradatiepoule worden afgewerkt met een volledige competitie (uit- en thuiswedstrijden). De kampioenspoule bestaat uit vier teams, de degradatiepoule uit vijf
  • De play-off om het landskampioenschap is een best of five

Testen: De clubs uit de Eredivisies zijn verplicht een antigeensneltest af te nemen bij hun sporters en staf één dag voorafgaand aan de wedstrijd. De resultaten van die testen worden gedeeld met de Nevobo. Spelers die negatief testen mogen uitkomen in de wedstrijd, bij een positieve test is de speler/speelster niet speelgerechtigd voor de eerstvolgende wedstrijd.

Een positief geteste speler/speelster is pas weer speelgerechtigd wanneer deze langer dan 7 dagen geleden ziek is geworden, minimaal 24 uur klachtenvrij is én de dag voor de wedstrijd negatief getest heeft. Bij een negatieve hertest op de wedstrijddag zelf is een speler/speelster niet speelgerechtigd voor die dag, maar voor de daaropvolgende wedstrijd.

De Nevobo heeft 5.000 snel testen ingekocht, waar alle Eredivisieverenigingen gebruik van kunnen maken. Deze testen zijn gevalideerd conform de eisen van NOC*NSF. Deze eerste inkoop van testen is voor rekening van de Nevobo.

Speelschema: Het programma voor de reguliere halve competitie kun je op Volleybal.nl terug te vinden. Tevens is het schema doorgevoerd in de Mijn Volleybal-app.

Klik hier voor het speelschema bij de mannen

en

hier vind je het speelschema bij de vrouwen.

Livestreams: De Eredivisiewedstrijden zijn vanaf dit seizoen via livestream te volgen. Alle wedstrijden zijn live te bekijken via volleybal.nl, zo ook de herstart van de competitie op 1 januari tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo. Het kijken van de wedstrijden is gratis, wel is hiervoor een Mijn Volleybal-account benodigd. Het aanmaken van zo’n account kan voor zowel leden als niet-leden via deze pagina. ”

gh @ VoV, bron Nevobo.