Vizier op volleybal

 

Speelsters Sneek naar België en Duitsland

VoV, 13-05-2018. 6:48 uur.  Paula Boonstra en Anniek Siebring, die afgelopen seizoen beiden nog voor VC Sneek uitkwamen, zetten hun volleybalcarrière in het buitenland voort, zoals ze eerder al aangaven te willen gaan doen.

Diagonaal Paula Boonstra gaat naar onze Zuiderburen, zij maakt de overstap naar Asterix Avo, de kampioen van België en passer loper Anniek Siebring verkast naar de Bundesliga, waar zij volgend seizoen zal uitkomen voor VfB Suhl Lotto Thüringen,  waar eerder ook ex- Sneek speelster Marrit Jasper haar buitenlandse volleybal avontuur begon.

De komst van Paula Boonstra (foto Chris Overkleeft) naar Asterix Avo maakt het team van de veelvoudige Belgische kampioen  en bekerwinnaar voor volgend seizoen compleet.  Paula (23 juni 1998) speelde twee seizoen bij Sneek en kwam daarvoor onder andere uit voor Sudosa – Desto uit Assen, ook kwam ze uit in Jong Oranje. Haar studie commerciële economie wil ze voortzetten in Leuven,

Paula over haar transfer: ”Ik ben zeer gemotiveerd om voor Asterix Avo uit te komen. Dit wordt een belangrijke stap in mijn volleyballoopbaan. Deel te kunnen uitmaken van een team met dezelfde ambities is een grote stimulans voor mij om stappen te maken. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan het succesverhaal van Asterix Avo”

Anniek Siebring (foto Herman Zandhuis) debuteerde in 2013 in de Nederlandse Eredivisie bij Lycurgus in Groningen. Daarna won ze met Sneek twee keer de Supercup, werd twee kampioen van Nederland en won één keer de Nevobo Beker.

“Ik verheug me zeer op de Bundesliga en de uitdagingen die me daar te wachten staan.” vertelde de vandaag jarige, ze wordt 21, Siebring.  Volgens hoofdcoach Mateusz Zarczynski van Suhl is Anniek klaar voor een volgende stap in haar carrière. “Ze kan die uitdaging aan, en wij zijn blij dat zij voor Suhl gekozen heeft.”  Bij Suhl wordt Anniek Siebring collega van de Canadese Kim Robitaille, die eerder de overstap van Regio Zwolle Volleybal naar de Zuid Duitse club maakte.

gh @ Vizier op Volleybal.