Vizier op volleybal

 

Sportief droevige beachvolleybal vrijdag

VoV, 11-08-2018. 6:10 uur. Gisteren was het een sportief droevige beachvolleybal dag voor Nederland. Aan het begin van de dag waren er in Moskou en Vaduz nog zes Nederlandse beachduo’s in de toernooien om voor Nederlandse en persoonlijke eer te knokken, aan het eind van de dag moesten ze in Moskou en Vaduz verder zonder onze landgenoten.

Het begon ’s morgens met de uitschakeling van Joy Stubbe / Marleen van Iersel. Zij verloren hun tweede poulewedstrijd van het Duitse duo Laboureur / Sude en zo kwam al vlot een eind aan hun verblijf in Moskou. Datzelfde Duitse duo schakelde in de tussenronde voor de achtste finales later op de dag ook Jolien Sinnema / Laura Bloem (foto boven) uit. Voor hen zat Moskou er ook op.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hadden zich met twee zeges knap rechtstreeks naar de achtste finales geslagen. Daarin troffen ze het Zwitserse duo dat in de EK finale een paar weken geleden ook tegenover hen stond. Toen werd het 2-0 voor Nederland, nu werd het 2-0 voor Zwitserland, waarna Keizer / Meppelink de koffers ook konden pakken. Tot aan de achtste finales hadden Brouwer / Meeuwsen hetzelfde traject als Keizer / Meppelink afgelegd. Twee zeges in de poule. In de achtste finale  was Brazilië met 1-2 te sterk. Beide duo’s kunnen zich nu gaan voorbereiden op de World Tour Finals in Hamburg, die volgende week van start gaan.

In Vaduz hadden de damesduo’s Puk Stubbe / Emma Piersma en Katja Stam / Julia Wouters tot aan vrijdag alleen maar zeges geboekt. Het ene duo vier, inclusief het kwalificatietoernooi, het andere twee in de poulefase. Daarmee kwamen ze allebei rechtstreeks in de kwart finale. En in die kwartfinale eindigde ook het toernooi voor beide duo’s. Stam / Wouters gingen om 17:00 uur tegen Polen met 1-2 ten onder en als laatste partij van de dag onderging vanaf 21:00 uur dat lot ook Stubbe / Piersma tegen Zwitserland. Daar werd het afgetekend een 0-2 nederlaag.

Conclusie: Soms win je, soms verlies je, maar vrijdag de 10de augustus was niet echt een dag waarop dat voor Nederland opging. Een minder plezierige beachvolleybal dag in Moskou en Vaduz voor ons.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.