Sportsbar Donitas pakt titel en promotie

VoV, 25-03-2018. 9:47 uur. Sportsbar Donitas is gisteren bij Scylla kampioen van de eerste Divisie A bij de mannen geworden. Met een 1-3 zege, waarbij er in alle sets voor de verliezer 22 punten waren, pakten zij de benodigde punten om drie wedstrijden voor het eind van de competitie buiten bereik van achtervolger Dynamo II te komen. Proficiat Donitas!  Scylla pakte de tweede set mee en dat bleek een belangrijk puntje te zijn om (voorlopig) buiten de gevarenzone te blijven. Na 19 wedstrijden staat Donitas op 81 punten, Dynamo II heeft er 65.

SV Dynamo II won thuis met 3-1 van VC Zwolle II. In de tweede set liep het even niet zo als in die andere drie voor de thuisploeg. Die werd met 24-26 verloren, terwijl  in de andere sets de tegenstander op 14, 15 en 15 punten werd gehouden.

De achtervolgers op de top twee zijn Set-Up ’65 en Sudosa – Desto. De laatste ploeg bleek een top team killer te zijn, totdat ze deze week uit bij Donitas verloren. Ook gisteren wisten ze bij Set-Up met de zege aan de haal te gaan. Ze kwamen met 23-25 en 21-25 op 0-2, de thuisploeg knokte zich via 25-22 en 26-24 ernaast, maar moest in de vijfde set de winst toch aan de gasten uit Assen laten. Met 10-15.

Axel Claims Sovoco haalde vijf belangrijke punten binnen tegen Apollo 8. De reeds gedegradeerde bezoekers kregen per set 16, 21, 21 en 12 punten mee.  Avior boekte een 3-1 zege op Keistad, dat alleen de tweede set voor zich kon beslissen. Met 22-25. De andere drie bleven met 25-21, 25-17 en 25-20 bij de thuisploeg.

E.V.V. en Alterno deelden zich de punten, waarbij Alterno er ééntje meer kreeg dan de thuisploeg.  De eerste twee sets gingen met 25-23 en 13-25 ten einde. Daarop volgden 25-18 en 26-28. Beide teams dus een nipte en een duidelijke setzege na vier doorgangen. De vijfde set ging met 9-15 naar de bezoekers uit Apeldoorn.

De stand, nadat alle teams 19 wedstrijden hebben gespeeld, is nu na Donitas en Dynamo II: Set – Up 57, Sudosa 56, Alterno 53, Keistad 52, EVV 49, Avior 44, Scylla 36, Sovoco 35, Zwolle II 32 en het reeds gedegradeerde Apollo sluit met 10 punten de rij.