Zaanstad overleeft, Rijswijk degradeert

VoV, 25-03-2018. 8:57 uur. De degradatiekraker tussen Zaanstad en Inter Rijswijk heeft een negatief resultaat voor Rijswijk als uitkomst gehad. In Zaanstad werd het 3-2 voor de thuisploeg, waarmee de stap terug van Rijswijk naar de Topdivisie een feit is.

Zaanstad had de beste opening en won de eerste set met 25-20.  Ook in de tweede bleven zij de betere ploeg. Via de tussenstanden 11-6 en 19-13 werd met 25-17 een 2-0 voorsprong genomen en het eerste belangrijke competitiepuntje binnen gehaald. In de derde en vierde set toonde Inter Rijswijk herstel en wist het de opgelopen achterstand in te lopen. Met de nipte setzeges 23-25 en 22-25 kwamen ze naast Zaanstad.

In de alles beslissende vijfde set kwam Zaanstad op 5-1 voor en bij 10-3 was de race wel gelopen. Zo leek het althans. Rijswijk wist zich nog tot 12-8 terug te knokken, Zaanstad liet zich echter niet verder in de problemen brengen en won met 15-12 en dus met 3-2.

Lars de Boer van Zaanstad maakte 22 punten, zijn collega Marijn van Gool blokkeerde 5 punten tegen de vloer. Bij Rijswijk kreeg Steven van de Velde 20 punten op naam.

De stand in de degradatiepoule is nu: Zaanstad 4-8, VVP 3-7 en Rijswijk 3-2. De nog te spelen wedstrijd tussen Rijswijk en VVP is dus niet meer belangrijk.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto John van Geenen.