SSS Barneveld te sterk voor ZVH

VoV, 13-01-2022. 4:40 uur. Middenmoter SSS Barneveld heeft gisteravond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter ZVH met 3-1 gewonnen. Via de setstanden 25-15, 26-28, 25-18 en 25-22. ZVH, dat vorige week met een 1-3 zege bij VoCASA aan het nieuwe jaar was begonnen, kon niet nog eens verrassen.

Bij de thuisploeg waren Kian Macnack (18 punten), Cas Abraham (16 punten), Tom Koops (15 punten) en Ludrich Inocente (14 punten) scorend zeer belangrijk, bij ZVH kwam Vincent van der Kraats tot 15 treffers. SSS had op alle onderdelen van het spel scorend veel voordeel. Serverend met 7 om 1 aces, aanvallend met 52 om 39 punten en blokkerend pakten ze met 15 om 7 ook ruim meer punten. Blokkerend waren Kian Macnack (4 blokpunten) en Ludrich Inocente (5 blokpunten) moeilijk te passeren aan het net. Daarnaast speelde ZVH met een forse foutenlast (27 om 36)

In de eerste set liep SSS halverwege de set met een lange serie uit naar een 19-11 voorsprong, die ze na 21-15 met een ace voor 25-15 in een keer uitserveerden. In de tweede set had SSS bij 20-17 en 23-20 een mogelijk beslissende voorsprong opgebouwd, nadat ze eerder in de set in de achtervolging moesten (10-12). Vincent van der Kraats sloeg bij 23-23 dwars door het blok heen, SSS kreeg daarna drie setpoints tot aan 26-26, maar gaf de setwinst na 26-25 met drie fouten op rij weg.

In de derde en vierde set liet de thuisploeg zich niet nogmaals verrassen. Zij pakten het niveau van de eerste set weer op en speelden met een gezond portie agressie. ZVH drong in de derde wel aan, ging op jacht naar setwinst en daarmee een tiebreak maar kwam aan het eind toch tekort (25-18), in de vierde set liet SSS, ondanks verwoede pogingen van ZVH om een vijfde set af te dwingen, er geen twijfel over bestaan wie er gisteravond de beste ploeg was. De 25-22 bezegelde het lot van de bezoekers.

Door deze zege komt SSS op 14 punten uit 12 wedstrijden. Daarmee staan ze zevende. ZVH blijft elfde en hekkensluiter met 5 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag speelt SSS opnieuw thuis, dan tegen VoCASA, ZVH krijgt dan Taurus op bezoek.

Voor vanavond staat om 20:00 uur de inhaalwedstrijd tussen Taurus en TTP op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Noah van Dam door Rudy Biekart.