Stand van zaken in Finland en Polen

VoV, 08-09-2021. 6:20 uur. Oranje was gisteren met 3-1 te sterk voor gastland Finland en verzekerde zich daarmee van pole-position in de Finse poule van het EK, waardoor de ploeg van Piazza weet dat het de nummer vier van de Poolse poule als tegenstander krijgt en dus in ieder geval wereldkampioen Polen en Europees kampioen Servië niet tegenkomt in de achtste finale. Dat kan België, Portugal of Griekenland worden.

De andere wedstrijd in de Finse poule was gisteren Spanje vs. Rusland en dat werd een 1-3 zege voor de Russische ploeg. Egor Kliuka scoorde 27 punten en werd daarmee de topscorer van de partij, die via 20-25, 25-20, 16-25 en 17-25 werd beslist.

De stand in de Oranjepoule is nu met vermelding gespeelde wedstrijden, gewonnen wedstrijden en behaalde punten: 1> Nederland 5-4-13. 2> Turkije 4-3-9. 3> Rusland 4-3-8. 4> Finland 4-2-6. 5> Spanje 5-1-3 en 6> Noord-Macedonië 4-0-0. Vandaag speelt Rusland vs. Noord-Macedonië en Finland vs. Turkije.

In de Poolse poule was er winst voor Servië (vs. Griekenland) en Oekraïne (vs. België)

Servië versloeg Griekenland via de tiebreak. Na de 25-23, 22-25 en 25-16 lukte het de Griekse ploeg om in de spannende vierde set met 28-30 een verlenging van de wedstrijd af te dwingen. Daarin was Servië echter met 15-5 veel te sterk.

Onze Zuiderburen zullen na hun nederlaag gisteren tegen Oekraïne vandaag duidelijkheid krijgen of het toernooi via een vierde plaats in de poule (dan moeten ze dus tegen Nederland) verder gaat. België verloor met 3-1 van Oekraïne en liet daarbij de kans op zekerheid voor de achtste finale aan zich voorbijgaan.

Oekraïne was met nipte zeges de sterkste. Via 25-27 en 25-23 werd het 1-1. De 25-18 in de derde set was wel duidelijk, maar in de vierde had Oekraïne met 25-23 net genoeg over voor de winst en de derde plaats in de poule.

De stand in de Poolse is nu met vermelding gespeelde wedstrijden, gewonnen wedstrijden en behaalde punten: 1> Servië 5-4-12. 2> Polen 4-4-11. 3> Oekraïne 4-3-7. 4> België 5-1-4. 5> Portugal 4-1-3 en 6> Griekenland 4-0-1. Vandaag speelt Polen tegen Oekraïne en Griekenland tegen Portugal. De strijd om plek vier krijgt met dit duel een spannende ontknoping.