Stand van zaken in Oranje ’s zusterpoule

VoV, 22-08-2020. 5:45 uur. In de poule, waaruit de tegenstanders van de top vier van de Oranje poule moeten komen, stonden gisteren de duels tussen Tsjechië vs. Polen en Bulgarije vs. Spanje op het programma. Duitsland en Griekenland hadden een rustdag.

Voor begin van die duels was de stand met vermelding gewonnen wedstrijden en behaalde punten.

• 1> Polen 2-6
  • 2>, 3> en 4> Duitsland, Tsjechië en Bulgarije 1-3
  • 5> en 6> en Spanje 0-0

Polen kon dus bij winst al met potlood hun naam op een van de tickets voor de achtste finales zetten, Tsjechië en Bulgarije wilden uiteraard ten koste van Spanje en Polen de kansen in eigen had houden.

Tsjechië vs. Polen (foto boven) sloot met de derde zege voor de Poolse dames af. Via de setstanden 25-20, 15-25, 21-25 en 18-25. De Poolse Stysiak werd met 24 punten topscorer van de partij, Mlejnkova maakte de meeste punten, 13, voor Tsjechië

Tsjechië kon in de eerste set een grote voorsprong (5-1, 11-5) vasthouden en na 16-12 en 21-17 winnend afsluiten. In de tweede set waren de rollen na 5-5 omgedraaid. Polen nam afstand naar 8-14 en sloot met groot verschil (15-25) af. In de derde set maakte Polen het verschil na 19-22. De drie punten voorsprong bij 19-22 stonden ze niet meer af. En in de laatste set vormde 8-13 de opstap naar een ruime zege. Met 18-25 kwam die er ook.

Bulgarije vs. Spanje werd een zege zonder serverlies (12, 19, 21) voor de Bulgaarse ploeg. Dimitrova scoorde 13 keer voor Bulgarije, Palleres 11 keer voor Spanje, waarmee zij de topscorers van hun team werden.

De serie van 9-6 naar 19-7 besliste de eerste set. In de tweede kwam Spanje van 12-5 terug naar 14-11 en van 20-14 naar 22-19, maar dat mocht niet baten. In de derde en laatste set werd een ruime achterstand van 17-9 teruggebracht naar een handvol punten bij 21-16, echter was het verschil te groot geweest om de wedstrijd nog met een of meer sets te verlengen.