Vizier op volleybal

 

Start seizoen Van den Hengel/Sovoco D1

VoV, 12-09-2017. 5:49 uur.  Inmiddels zijn we zo’n drie weken bezig en zijn we dit jaar wel met dertien vrouwen in ons team. Alleen als je denkt, zo dat is ruim, moet ik je toch teleurstellen. Daar waar de één nog op vakantie was, de ander nog op vakantie moet en nog drie anderen herstellende zijn van een blessure, zijn we nog niet compleet.

Even een voorstel rondje. Waar een tweetal meiden nieuw zijn, een tweetal oudgediende terug is en één die de overstap heeft gemaakt naar het eerste team zijn de andere acht meiden blijven hangen. De nieuwe meiden zijn Jill Beezhold (passer loper), komt over van Huizen en Anouk van Geenen (mid) die Spaarnestad heeft verruild voor Sovoco. Dit jaar zien we Franke Quee (mid) en Nienke Warmerdam (spelverdeelster) terug bij Sovoco.

We verwelkomen Kyra van Brummelen die de overstap maakt vanuit het tweede dames team. Dit betekent dat de volgende meiden zijn gebleven: Sandra Carta (passer loper), Anne Gudde (passer loper / libero), Laura den Besten (passer loper), Lieke Kuiper (mid), Anouk Barlo (diagonaal), Femke Scharrenburg (libero), Romy Wolters – van der Weij (spelverdeelster) en Daphne Katan (passer loper / libero).

De eerste oefenwedstrijden zijn geweest en de aandachtspunten zijn duidelijk. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en de blok en servicetrainingen beginnen z’n vruchten af te werpen.

Zo mochten wij het eerste weekend van september afreizen naar het verre Charleroi, onder ons beter bekend als Charlie Roy. Op een kleine 250 km afstand lag ons gezellige hotel vlak naast een vliegveld op ons te wachten. Het grootste deel van het team vertrok op vrijdagavond richting plaats van bestemming. Echter was het dusdanig ver dat niet iedereen op tijd kon zijn voor een training en dus werd deze verruild voor een heuse teamavond waarin de teamafspraken, ook wel het wetboek, werden gemaakt.

Op de zaterdagochtend werd er nog een training afgewerkt en moest het eerste dames team van Sovoco aantreden tegen Belgische Oudegem (ligue-a) en Farciennes (ligue-b). dat we vol aan de bak moesten was duidelijk. Waar vooraf verlies werd ingecalculeerd hebben we ons kranig geweerd en zelfs nog een setje kunnen pakken. Met goed gevoel richting de pizzeria!

Voor sommige een nieuwe beleving met TL verlichting en een TV met hitjes uit de oude doos, maar dat mocht de pret niet drukken, een kleine drie uur later keerden we terug naar het hotel en werd deze avond afgesloten met het legendarische 30 seconden spel.

De volgende dag keerden wij huiswaarts, waar we in Breda een tussenstop maakten voor een lunch op het terras en de teamactiviteit. Daarover kunnen we kort zijn, niemand die ooit zulke onnozele spelletjes heeft gespeeld, maar de filmpjes bewijzen dat we met zijn allen de grootste lol hebben gehad.

Over tot de orde van de dag; afgelopen oefenwedstrijd tegen Volley Meerkerk. Dit team ´kenden´ we al van een eerdere oefenpotje. We waren vol vertrouwen afgereisd naar Meerkerk om daar onze kunsten te vertonen. Dit werd in verschillende samenstellingen gedaan, echter miste de echte scherpte en focus en ging deze wedstrijd nog verloren.

Nog een week volle bak trainen en dan gaan we zaterdag knallen in de bekerwedstrijden. Deze spelen wij om 13:00, 14:30 en 16.00 uur bij WIK in Groot – Ammers, publiek is altijd welkom!  Mocht je onverhoopt niet kunnen dan rekenen we een week later op je, om 15:45 uur in de Bunt tegen Spaarnestad D2.

gh @ VoV, verslag door Daphne Katan, Van den Hengel/Sovoco D1, Foto JohnsPictures.nl