Vizier op volleybal

 

Voorbereiding VIVES D1 is naar wens

VoV, 12-09-2017. 6:01 uur. Na drie weken trainen en een zaterdagmiddag teamontwikkeling, was het afgelopen zaterdagmiddag 09 september tijd voor de eerste oefendriekamp. In onze eigen IJsselhal in IJsselstein, waren AVIOR (3e divisie) en VTST (2e divisie) uitgenodigd om tegen te oefenen.

VIVES startte rond 12:30 uur tegen AVIOR uit Deventer (en omstreken). Dit team is afgelopen seizoen nipt gedegradeerd uit de 2e divisie. Met voor een groot deel nieuwe selectie proberen zij komend seizoen bovenin de 3e divisie mee te spelen.

VIVES begon voortvarend aan deze eerste oefenwedstrijd. Met service druk (4 directe punten)  en veel scorende aanvallen (11 sorende punten) werd de 1e set, winnend afgesloten. Na de nodige wissels binnen VIVES en de daaruit voortkomende onrust, werd het spel rommeliger en de errors meer. De 2e en ook de 3e (laatste) set gingen verloren.

Hierna was het tijd voor positief overleg en onder het genot van een broodje en een drankje werden de leerpunten van de afgelopen wedstrijd benoemd.

De tweede wedstrijd speelde VIVES tegen VTST uit Bodengraven. Dit team is bekend bij de speelsters, aangezien VTST vorig seizoen in dezelfde competitie als VIVES acteerde.

Wederom begon VIVES met de juiste mindset en was het vooral de scorende aanval die voor de winst van de 1e set zorgde. De 2e set kreeg VTST meer grip op deze aanval en werden er aan VIVES kant meer errors gemaakt. Deze set ging dus ook verloren.

Na een kleine opstellingsswitch begon VIVES wederom enthousiast en energiek aan set 3. Aanvallend klopte het weer. En ook de foutenlast bleef deze set aanvaardbaar. Deze laatste set werd dus gewonnen.

Samenvattend:  Wij hebben een goed oefentoernooi gespeeld met aandacht voor ieder zijn ontwikkeling. Resultaten zijn nietszeggend in deze periode. Daarom trainen we komende week hard door om volgende weekend in Enkhuizen (bij Madjoe) nogmaals als team stappen vooruit te zetten.

De selectie VIVES dames 1 bestaat dit seizoen uit:

Joske Sturkenboom (sv), Judith Snijders (sv), Milou van Leeuwen (ma), Jiska van der Schans (ma), Anneloes van Klaren (ma), Rebecca Müller (ma), Manon Tjon-Aman (ba/dia), Manouk Boverhof (ba/dia), Laura Lappee (ba/dia), Lisa de Gruijter (ba/dia), Yvette Kloek (dia/ba), Marloes Grootendorst (lib)

gh @ VoV. Bron Vives D1, foto Rudy van ’t Rood.