Vizier op volleybal

 

Het Nationale Bekertoernooi (v)

VoV, 12-09-2017. 6:12 uur. Volgens Nevobo.nl wordt het Nationale Bekertoernooi 2017-2018 gedurende het seizoen volgens diverse vormen gespeeld. In de eerste twee speelronden wordt er in poules gespeeld. De winnaar van een speelronde gaat door naar de volgende ronde.

De voorronde en eerste ronde bestaan uit teams uit de eerste en tweede divisies en uit de winnaars van het regionale bekertoernooi. Vanaf de tweede ronde stromen de Topdivisie teams in en bij de loting van de achtste finale gaan de Eredivisie teams, met uitzondering van het Talent Team, ook deelnemen.

In het seizoen 2017-2018 zal kwart en  halve finale bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd. De finales zijn op zondag 18 februari op een nader te bepalen locatie. De winnaar van het toernooi mag zich nationaal bekerkampioen noemen.

De voorrondes zijn inmiddels afgewerkt en de poule indelingen zijn gemaakt. Bij acht van de negen toernooien staat de eerste wedstrijd gepland om 13:00 uur en de laatste om 16:00 uur. Alleen in Poule E in Velden is dat 14:00 uur en 17:00 uur. Bij de dames is de indeling als volgt:

A: Sporthal De Trime in Balk. Deelnemende teams Nijhuis Technology Sudosa – Desto (1), Autoschade Kuiper D.B.S., VC Sneek 4 en Smash Beilen.

B: Sporthal de Haambrink in Maria Parochie. Deelnemende teams Emmen ’95, Betech Olhaco, Hake Tjoba (1) en Krekkers (1).

C: Sporthal De Pickerhal in Eibergen. Deelnemende teams Fysio Eibergen Boemerang en drie teams uit de gemeente Dinkelland te weten DeVoKo (1), Wevo en Rosstars.

D: Sporthal Stationsplein te Aalten. Deelnemende teams De Hofnar Bovo, Rivo Rijssen (1), Heva VCV ‘Topklimaat in Volleybal’ (1) en WVC Volley. Mooi de derby met diverse dwarsverbanden tussen Rivo en WVC.

E: Sporthal De Vilgaard te Velden. Deelnemende teams Ledub (1), VoCASA (1), VC Olympia en VC Velden. Hier beginnen ze dus om 14:00 uur.

F: Sporthal Marimbahal te Rijswijk (ZH). Deelnemende teams zijn Next Volley Dordrecht, Inter Rijswijk, Spivo en Volley Tilburg (1).

G: Sporthal De Reiger in Groot Ammers. Deelnemende teams zijn HLB van Daal / DS, VC Wik Groot Ammers (1), Aircoheat VTC Woerden en Van den Hengel / Sovoco.

H: Sporthal De Bloemerd in Leiderdorp. Deelnemende teams zijn Spaarnestad (1), Leython DC, VSTS en Zaanstad (1).

I: Sporthal De Meerwaarde in Barneveld. Deelnemende teams zijn KapMakelaardij / SSS, Zalsman Reflex, Smash Beilen* en Pegasus.

Uiteraard informeren we u wie er doorgaan naar de volgende ronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.

Noot: We missen WSV Warnsveld in de poule indeling, dit ondanks hun zege in de voorronde tegen De Bevers en de bevestiging van hun teammanager dat ze zeker wel meedoen. Smash Beilen staat er twee keer bij, in poule A en poule I, de laatste zal wel voor WSV zijn, denken we. Daar is waarschijnlijk een A-tje en een B-tje uit de voorronde verwisseld.