Vizier op volleybal

 

Startschot voor Eerste Divisie Heren

VoV, 22-09-2017. 5:46 uur. Tja, als er bij de Topdivisies en de Eerste Divisies Dames is voor beschouwd naar het competitiebegin, mag de Eerste Divisie bij de mannen natuurlijk niet ontbreken. Ook daar staan de matadoren van de 81 vierkante meter weer te trappelen van ongeduld om hun kunsten te laten zien. En te doen wat is afgesproken tijdens het bepalen van de doelstellingen voor dit seizoen.

Dat kan voor de eerste of de eerste paar wedstrijden zijn, tot aan de seizoenshelft of zelfs al tot aan het einde, maar dat is wel een hele lange tijd om vooruit te blikken. Hoe de vork ook in de steel zit, wat er ook is bepaald, iedereen zal zaterdag met een zege aan het seizoen willen beginnen en zo de meeste punten in eigen huis te houden of daarmee naar huis terug willen keren.

Eerste Divisie A:

In de Eerste Divisie A handhaafden zich na het seizoen 2016 – 2017 Ecare Apollo 8 – Borne, Scylla – Wageningen, Avior – Deventer, AVV Keistad – Amersfoort, E.V.V. – Elburg,  Voorsterslag VC Zwolle II – Zwolle en VV Alterno II uit Apeldoorn werd VV Alterno I, door de terugtrekking uit de Eredivisie en de vrijwillige stap terug uit de Topdivisie.

Via promotie kwamen Springendal Set – Up ’65 – Ootmarsum, en Nijhuis Technology Sudosa – Desto uit Assen op dit niveau en degradatie uit de Topdivisie deed Sportsbar Donitas uit Groningen hier ook belanden. Axel Claims Sovoco – Soest en SV Dynamo II – Apeldoorn gingen van Divisie B naar A. Totaal dus vijf nieuwe teams, die garant zullen staan voor veel interessante wedstrijden en derby’s.

Zaterdag staan de volgende ontmoetingen op de agenda.

17:00 uur. Donitas vs AVV Keistad. 18:00 uur Avior vs Alterno. En om 18:30 uur beginnen de partijen tussen Set-Up ’65 vs SV Dynamo II, Sovoco vs VC Zwolle II, EVV vs Apollo 8 en Scylla vs Sudosa-Desto.

Eerste Divisie B:

In deze Divisie ‘overleefden’ het seizoen 2016 – 2017  VV Utrecht – Utrecht, VC City Lens Krimpen – Krimpen aan den IJssel , Maatwerkers VCN –  Capelle aan den IJssel, Zaanstad II – Zaandam, Taurus II – Houten, Sliedrecht Sport II – Sliedrecht, Velo – Wateringen.

Er naar toe promoveerden Rijswijk II – Rijswijk en Skunk – Veghel. Via degradatie meldde Next Volley Dordrecht – Dordrecht zich er en de divisiewissel van A naar B was er voor VC Voerendaal – Voerendaal en  Peelpush – Meijel. Ook hier genoeg mooie wedstrijden in het vooruitzicht om naar uit te zien.

Zaterdag staan de volgende ontmoetingen op de agenda.

Zaanstad II trapt om 15:00 uur af tegen Skunk, dan volgen om 16:30 uur Rijswijk II vs Sliedrecht II en VC Krimpen vs Next Volley. Om 17:00 uur begint VCN vs Taurus II en twee uurtjes later zijn ook Voerendaal vs Velo en Peelpush vs VV Utrecht aan hun eerste duel van het nieuwe seizoen begonnen.

Een paar citaten voor de winnaars van deze zaterdag. “Als je niet oefent verdien je het niet om te winnen (Agassi)”, “Niet meespelen is soms de enige manier om te winnen (Savarin)”, “Winnen doe je alleen met z’n allen (Cruijff)” en “Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest (Cruijff)” Al zal dat laatste voor volleyballers een echte uitdaging zijn.

We wensen iedereen veel succes en een goed begin van het seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.