Vizier op volleybal

 

Stavaza in 1ste divisies heren

In de twee eerste divisies voor de heren zijn één titel en twee degradaties al beslist.  Bij VC Sneek zijn de feestelijkheden in verband met kampioenschap en promotie alweer een tijdje geleden en eisten direct na deze mijlpaal bij de mannen, de Sneker vrouwen volop de aandacht op. Maar ook dat is inmiddels historie. Lycurgus3 (één A) en Micro Electro (één B) zijn  gedegradeerd. Daar is niks meer aan te doen.   

Het gaat dus nog om één kampioenschap, twee degradanten en twee teams die met  de tweede divisionisten moeten gaan uitmaken wie er volgend seizoen op dit niveau mag blijven acteren. De Nevobo p/d regeltjes dienaangaande zijn volgens de laatste info als volgt:

a>   Twee nummers één promoveren naar de Topdivisie.

b>   Twee maal de nummers twee tot en met negen handhaven zich in de eerste divisie.

c>   Twee nummers tien spelen met vier nummers twee uit tweede divisie om twee plaatsen in de eerste divisie.

d>  Twee maal de nummers elf en twaalf degraderen naar de tweede divisie.

A:  Aan de top is met VC Sneek alles duidelijk, aan de staart van de ranglijst doen een aantal ploegen hun uiterste best om niet degene te zijn, die Lycurgus3 moet gaan vergezellen. Bas / Autowas, PDK Huizen en Longa ’59 staan er allemaal niet rooskleurig voor. Ze verschillen onderling maar twee puntjes, Bas staat op tien (18-37), PDK Huizen op negen (18-38) en Longa ’59 op acht (18-39). Bij SV Dynamo3, zevende, is de situatie ietsje beter, omdat ze een wedstrijd minder speelden dan de overige drie en ook 39 punten hebben. Bas Autowas speelt nog tegen PDK Huizen en Lycurgus3.  Zo te zien is hier nog alles mogelijk.

B: Inter Rijswijk gaat met vier punten voorsprong de beslissende fase van de competitie in. Tegenstanders zijn Nesselande uit (11de ) en Particolare thuis (4de ). De ploeg uit Rijswijk wordt op de hielen gezeten door Cito, dat zoals gezegd nog vier punten in twee duels moet goedmaken, eigenlijk vijf om niet van coëfficiënten afhankelijk te zijn. Dat zien we dus nog niet zo gebeuren.

Micro Electro komt volgend jaar in de tweede divisie uit, Nesselande staat nu zover achter op de nummer tien, dat er van een klein volleybal wondertje sprake zal zijn als ze dat nog gaan inhalen,  helemaal nu ze Inter Rijswijk ook als tegenstander tegenkomen. Maar niets is onmogelijk, ofwel het onmogelijke is nog nooit gebeurd.

Voor plek tien zijn BMC / SSS2 en Peelpush kandidaat, waarbij BMC / SSS de slechtste   uitgangspositie heeft om aan degradatie wedstrijden te ontsnappen. Één duel meer gespeeld en één puntje minder. Omdat beide teams nog tegen het reeds gedegradeerde Micro Electro spelen lijkt Peelpush net die ene troef meer in de hand te hebben om zich via plek negen veilig te spelen. De wedstrijd zaterdag tussen BMC/SSS en  Nesselande kan onderin heel veel, zo niet alles duidelijk maken.