Sterk Set-Up ’65 D2 boekt thuiszege

VoV, 08-10-2017.  10:38 uur. Springendal Set-Up ’65 dames 2 stelde zich gisteren bij hun derde wedstrijd van de jaargang 2017 – 2018 met de eerste thuiswedstrijd in de Schalm voor aan de fans. Tegenstander was Nijhuis Technology Sudosa – Desto uit Assen.

Bij Set-Up nog al wat nieuwe en niet echt nieuwe gezichten in de selectie. Nieuw is in ieder geval trainer coach Lesley de Jong, die van Emmen ’95 is overgekomen. Ook nieuw is Lotte Kuipers (van DeVoKo Denekamp) en niet helemaal nieuw, maar terug van weggeweest, zijn  Mayke Schutte en Anne ten Dam, die overigens net als Anne Hesselink met een blessure aan de kant bleef. Ook de tegenstander was helemaal nieuw, zij speelden vorig seizoen nog in de Topdivisie. Beide teams maakten er een mooie wedstrijd van, die uiteindelijk verdiend door de thuisploeg met 3-1 werd gewonnen.

In de openingsset hadden de gasten tot aan de 8-9 stand het initiatief, vooral omdat Nova Marring aan de lopende band puntjes meepakte. Een slordige periode van Sudosa, drie kadootjes voor de thuisploeg, maakte er 12-9 van, het kill – block van Misha Woltjer bracht de aansluiting bij 12-11. Ilse Kamphuis serveerde vervolgens Set – Up met een aantal messcherpe opslagen , waaronder 4 aces, naar 20-11 en daarmee was de strijd in deze set wel gestreden. Sudosa kon nog een paar punten goed maken, maar werd niet meer bedreigend. Na 23-15 ging de set met 25-17 naar Set-Up.

In de tweede set begonnen de gasten onstuimig en namen een 1-5 voorsprong, die ze echter bij 6-5 , na onder andere een drietal scores van Marlies Eertman ook al weer kwijt waren. Sudosa – Desto liep voor de tweede keer uit na de 10-10 gelijke stand. In twee servebeurten namen ze afstand naar 11-19. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en vocht puntje voor puntje terug, waarbij zeven kadootjes van Sudosa na de 12-19 stand de spanning weer terugbrachten. Bij 22-22 lag de strijd weer open. Niet lang overigens, want drie punten op rij bezorgden Sudosa de winst met 22-25.

Opnieuw kwam Sudosa – Desto sterk uit de startblokken in de derde set. Ze kwamen op 1-4 en opnieuw waren ze de voorsprong ook zo weer kwijt bij 6-4. In het verdere verloop was Sudosa steeds gedoemd te achtervolgen, bij 12-11 waren ze tot op één puntje genaderd, maar ernaast komen lukte niet. Lotte Kuipers, Ilse Kamphuis en Mayke Schutte serveerden het gaatje naar 21-13. Waarna de set met 25-17 naar Set-Up ging.

Sudosa – Desto gaf in het begin van de vierde set veel punten weg, vijf tot aan de 9-6 tussenstand, kon terrein goedmaken (9-8) maar kwam vervolgens niet onder de servedruk van Marlies Eertman weg. Zij serveerde de thuisploeg naar een 14-8 stand. Set –Up hield daarna de regie stevig in handen (17-10, 19-12, 23-15) en ging met 25-20 als eerste over de eindstreep

Over de hele wedstrijd had Set-Up een 43 om 37 aanvallend voordeel, serverend hadden ze 14 om 8 aces en hun foutenlast was met 27 om 33 ook een stukje lager. Blokkerend hielden de teams elkaar in evenwicht (7/7).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.