Sterk Wevo’70 klopt koploper WVC Volley

VoV, 04-12-2017. 6:08 uur. “Natuurlijk zal Wevo alles proberen om WVC aan het wankelen te krijgen. Maar of alles genoeg is?” Met die vraag zette deze site de topper in de tweede divisie B afgelopen zaterdag in de etalage. Welnu, Wevo’70 D1 heeft zaterdag een duidelijk antwoord gegeven: ja! De Weerselose vrouwen boekten een knappe 3-1 zege op koploper WVC Volley voor een goed gevulde tribune van sporthal ’t Trefpunt, met ook de nodige fans uit Wierden.

Naar de wedstrijd was door beide teams met de nodige spanning uitgekeken. Wevo’70 had zich na een enigszins valse start van het seizoen ontpopt tot naaste achtervolger van WVC Volley. De ploeg van Jeroen Sanders keek echter wel tegen een achterstand aan van liefst 10 punten op WVC Volley. Het team van de succesvolle trainer Frank van den Noort had een bliksemstart in de tweede divisie. Tot een week voor de topper in Weerselo had de ploeg slechts één set gemorst. Bij Armixtos kwamen er daar drie bij, na een onverwachte 3-2 nederlaag.

Dat had de ploeg op scherp gezet, zo leek het aanvankelijk zaterdagmiddag. WVC Volley nam snel een voorsprong van een punt of zes. Maar Wevo’70 knokte zich als team terug in de set en kroop langzaam maar zeker naar de tegenstander toe, die de trekker niet direct kon overhalen. Uiteindelijk was het voor de thuisploeg net niet genoeg om de eerste set nog te winnen: 23-25.

Wevo’70-trainer Jeroen Sanders zei het na afloop zo: “We hadden iets te lang nodig om uit te vinden op wie we moesten serveren. We kwamen meteen een paar punten achter. Tegen de meeste tegenstanders hoeft dat niet fataal te zijn maar tegen een team als WVC Volley wordt het dan lastig.”

Maar Wevo’70 had er duidelijk zin in en vertaalde dat in de tweede set ook in daden. Langzaam maar zeker werd WVC Volley vooral serverend onder druk gezet, zodat de vijandige aanval het een stuk lastiger kreeg. Wevo ging erin geloven, kreeg de steun van het publiek en liep langzaam maar zeker weg naar een sterke 25-18 setzege.

Dat bleek voor Wevo’70 het sein om alle remmen los te gooien. Met op alle fronten overtuigend spel werd WVC Volley als in een roes afgetroefd. De wissels van Frank van den Noort boden ook geen soelaas en zo werd het een duidelijke 25-15 zege voor de thuisploeg.

De gasten, met weer de basis binnen de lijnen, deed in set 4 nog een keer een poging het tij te keren. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar in een serveerbeurt sloeg Wevo’70 opnieuw een gaatje en dat knakte het laatste beetje verweer bij de koploper, die met 25-13 en dus een 3-1 nederlaag een gevoelige tik kreeg uitgedeeld.

WVC Volley – trainer Frank van den Noort was dan ook teleurgesteld. “We hebben veel te weinig overtuiging getoond. We wisten dat dit een heel lastig duel zou kunnen worden, en dan moet je er vanaf het begin vol op klappen. Wat hadden we te verliezen, we stonden 10 punten voor? Maar we speelden teveel om de bal in het spel te houden.”

Daartoe werd de ploeg natuurlijk en vooral toe gedwongen door een scherpe thuisploeg, die ondanks het gemis van twee speelsters en een bepaald niet topfitte speelster, echt als een team voor elk punt vocht.

Trainer Jeroen Sanders was natuurlijk in zijn nopjes met het spel van zijn team. “Dit was echt een lekkere wedstrijd en een lekkere zege.” De tweede set was het sleutelmoment, meende hij. “Toen we die eenmaal gewonnen hadden, was het team los. De derde set was echt fantastisch.” Hij wist dat de vierde set nog eens spannend kon worden. “Ze brengen dan hun basis terug. Het ging aanvankelijk volkomen gelijk op. Pas na de eerste volledige rotatie konden we een gaatje slaan in een serveerbeurt en toen was het beslist. Ik ben erg blij met de manier waarop alle speelsters vandaag hebben gespeeld.”

gh @ VoV, verslag René voor Wevo ’70 dames 1. Foto Jan van den Noort.