WVC Volley strooit met punten

VoV, 04-12-2017. 6:11 uur. Na de nederlaag van vorige week tegen Armixtos ging WVC vol goede moed richting Weerselo. Het beloofde een spannende pot te worden. WVC tegen Wevo, nummer 1 tegen de nummer 2 in de tweede divisie. Twee teams die gebrand waren om te winnen zodat de voorsprong werd vergroot of juist verkleind.

De eerste set startte WVC met Femke Boone, Lisette Otterschot, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman, Willeke Bon, Daphne Honig en Kira Schorn. WVC startte de set goed en al snel stond er een voorsprong op het scorebord. De punten werden wel gescoord, maar Wevo bleef aanhaken. Aan het eind van de set stond het zelfs 23-23. Door een mooie bal van Marlijne ter Avest en een blok van WVC werd de set door WVC met 23-25 gewonnen.

De vorige set was dus nipt gewonnen en WVC kreeg in de set wissel te horen dat ze harder moesten vechten en minder fouten moesten maken. Helaas was de praktijk iets anders. Ballen vielen zomaar op de grond en aanvallend werd er te weinig gescoord. Frank van de Noort probeerde nog met wissels het spel te veranderen, maar dat mocht niet baten. De hele set liep WVC achter de feiten aan. Deze set werd met 25 – 18 verloren.

Ook in de derde en vierde set ging het bergafwaarts. Wevo begon beter te spelen en WVC juist slechter. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Wevo maakte gretig gebruik van de situatie en speelde een degelijk spel. Het regende cadeautjes voor Wevo. Het leek wel of WVC voor Sinterklaas speelde. De derde en vierde set werden dik verloren en Wevo won verdiend de wedstrijd. Einstand 3-1.

Soms heb je van die wedstrijden die je als team het liefst snel wilt vergeten. Dit was zo’n wedstrijd. WVC zal deze week vol aan de bak moeten tijdens de training. Op naar de volgende wedstrijd. Zaterdag speelt WVC thuis om 15.00 uur tegen VoCASA.

gh @ VoV, verslag van Leonie van den Noort. Foto Jan van den Noort.