Sterke afsluiting EKK door Oranje U17 meiden

VoV, 10-01-2022. 5:24 uur.  De meisjes Jeugd Oranje sloten hun WEVZA-EKK toernooi in België met een 3-0 zege op Duitsland af. Met drie zeges en twee nederlagen werden ze op dit EK kwalificatietoernooi na Italië tweede en pakten daarmee het ticket voor het tweede kwalificatietoernooi later dit jaar.

In de eerste set nam Oranje na de 7-7 tussenstand via scores van Femke Zegwaard en Aysha Meering afstand naar 11-7 en 13-8, waarop Duitsland de time out inging. Roos Wessels scoorde vervolgens een aantal keren en Oranje kwam op 19-10. Duitsland kon wat terugdoen (19-13), maar met o.a. een ace van Floortje van Losser voor de 22-13 tussenstand bleven ze in de eindfase van de set wel heel ver achter bij Oranje. Maaike Heilig blokkeerde Oranje naar setpoint op 24-15, waarna Duitsland met een uitgeslagen aanval de set met 25-15 besliste.

In de tweede set nam de U17 selectie van William Klaver ook vlot het initiatief en via een 2de bal score van Janne Koops werd het 8-4. Oranje serveerde zich naar 14-6 en liep in het middendeel van de set via scores van Aysha Meering en Femke Zegwaard opnieuw ver weg bij de Oosterburen (18-10). Een Nederlandse time out op 18-12 moest de ploeg scherp houden. Dat herhaalde zich op 22-17, desondanks kwam Duitsland terug naar 23-20. Drie scores voor de tegenstander sloten de set met 25-21 af.

In de derde set waren de teams tot aan 11-11 aan elkaar gewaagd, daarna nam Oranje een lichte voorsprong (17-15), die Duitsland ook weer ongedaan maakte. Op de drempel van de twintigpunten grens gingen zij met 18-19 aan de leiding, maar op 21-19 moesten ze na een aanvallende fout middels een time out aan de noodrem trekken. Roosmarijn Peper Grooters serveerde na de pauze een ace, Duitsland ging daarna opnieuw aanvallend in de fout (23-19) en even later nam topscorer Aysha Meering, totaal 23 punten, hen alle hoop op een vierde set door met 25-21 de 3-0 op het scorebord te zetten.