Sterke comeback van Schwerin levert 3-2 zege op.

VoV 21-04-2024. 13:54 uur. De derde wedstrijd in de ‘best of five’ serie om de Duitse titel leverde ook de derde vijfsetter op. Met voor de tweede keer thuiswinst voor SSC Schwerin, al moest het wel van hel ver komen. Na de twee verloren eerste sets (20, 12) pakte Schwerin de volgende twee sets (21, 23) en besliste toen de tiebreak met 15-8 voor zich. Deze zege brengt hen de 2-1 voorsprong in wedstrijden en de kans om de titel in de vierde wedstrijd, dan uit bij Stuttgart, binnen te halen.

Nova Marring (23) en Krystal Rivers (24) waren de topschutters bij beide teams. Verder waren bij Schwerin Indy Baijens (15), Elles Dambrink (7) en Susan Schut (1) Nederlandse puntenmakers. Dambrink en Schut speelden 2 sets en werden toen vervangen. Bij Stuttgart kwam Jolien Knollema tot een dozijn treffers, Eline Timmerman maakte er 9 en Britt Bongaerts 1. Tussen haakjes de gescoorde aantallen.

Stuttgart kende twee voortreffelijke sets, waarin ze Schwerin hun wil oplegden. Getuige de tussenstanden 9-12 en 14-21 met belangrijke punten van Rivers in de eerste set. De gasten beslisten de eerste set met 20-25 voor zich. Na de 0-3 liep Stuttgart in de tweede set uit naar 3-8, waarna ze het verschil tot 8 punten uitbouwden. En vervolgens met heel veel verschil (12-25) de stand op 0-2 brachten.

Schwerin liet Dambrink en Schut aan de kant bij het begin van de derde set en de wissels lieten met scorende acties zien er klaar voor te zijn. Via de serves van Indy Baijens kwam Schwerin twee punten voor en na een paar aanvallende fouten rook Schwerin de kans om de set voor zich te beslissen. Baijens scoorde nog via de snelle midaanval en met 25-21 wist Schwerin verlies in drie sets te voorkomen.

Via 10-10, 13-11 en 17-13 lag het initiatief in de vierde set aanvankelijk ook bij SSC Schwerin. Jolien Knollema blokkeerde Stuttgart naar 18-16 en wat later werd bij 19-19 de gelijkmakende treffer op de borden gezet.  Elles Dambrink kwam via de dubbele wissel in het veld en blokkeerde oranje collega Jolien Knollema af (20-19). Stuttgart wist een aantal setpoints onschadelijk te maken, maar na de time out op 24-23 volgde de bevrijdende rake klap voor de 25-23 winst.

In de tiebreak had Schwerin de betere start (6-1), wisselde bij 8-3 van speelhelft en gaf daarna niets meer weg. Fouten aan de kant van Schwerin zorgen voor een 10-6 stand, maar in de setfinale van de tiebreak bleef de thuisploeg de regie houden en won overtuigend met 15-8.