Conegliano in Italië via 2-3 zege op 1-1 in wedstrijden.

VoV, 21-04-2024. 14:00 uur. Conegliano heeft met een 2-3 zege bij Scandicci de stand in de ‘best of five’ serie in Italië op 1-1 gebracht. Scandicci kwam met 2-1 voor maar kon in de vierde set de wedstrijd niet in het slot gooien, verloor die set met 23-25 en daarna ook de tiebreak.

De spannende eerste en vierde set werden met 2 punten verschil beslist. Onverwacht eigenlijk in de eerste set omdat Conegliano in de big points nog met 17-22 aan de leiding ging. Scandicci maakte die achterstand met een lange serie ongedaan en kwam bij 24-22 op setpoint, dat ze bij tweede gelegenheid benutten.

In de vierde set ging het met minimale verschillen in de tussenstanden naar de big points. De 21-19 werd 21-21, de 22-23 kwam bij 23-23 gelijk. Daarna pakte Conegliano de winst.

De 4-1 voorsprong van Scandicci in de tiebreak was bij 6-6 van de borden, met 7-8 vond de laatste veldwissel plaats, waarna Conegliano met 9-8 achter kwam, maar na de side out met een serie van vier breakpoints zich naar een winnende positie sloeg bij 9-13. De set sloot af met 11-15 en dus de wedstrijd met 2-3 winst voor de bezoekers. Ongetwijfeld tot grote teleurstelling van het overgrote deel van de 3.500 toeschouwers.

Bij Scandicci werd Ekaterina Antropova met 34 punten de topscorer, bij Conegliano liet Isabelle Haak er 27 noteren. Britt Herbots en Zhu Ting scoorden 10 en 12 punten voor de thuisploeg, bij de gasten hadden Kathryn Plummer en Kelsey Robinson 17 en 11 keer succes. Robin de Kruijf werd in drie sets als wissel ingezet, in de tiebreak begon ze in de basis. Ze scoorde 3 keer.