Stunt van Peelpush, Sneek klopt Zwolle.

VoV, 30-10-2022. 4:07 uur.  Gisteravond leverde Peelpush een huzarenstukje door na de 3-0 nederlaag van vrijdagavond bij Voltena binnen 24 uur daarna een 2-3 zege te behalen bij landskampioen Sliedrecht Sport. Knap herstel van de ploeg uit Meijel, die een 0-2 voorsprong in sets niet in de volle buit kon omzetten. Na de 2-2 werd via de tiebreak de winst alsnog mee huiswaarts genomen.

Peelpush denderde door de eerste set heen en gaf de landskampioen met 3-11, 5-15 en 12-22 het nakijken. De set werd met 19-25 gewonnen. In de tweede set sloegen ze na 22-22 toe, met 23-25 pakten ze set 2 en de 0-2 in sets.

Sliedrecht herstelde zich vanaf het middendeel van de derde set. Na 6-9 werd het 12-12, 17-12 en 21-14. Via 25-20 bleef Sliedrecht in de wedstrijd. Dat lukte in de set erna nog een keer toen de thuisploeg van 13-16 achter een 22-17 voorsprong maakte en met 25-19 won. Bij de veldwissel in de vijfde set stond het 7-8, Peelpush sloeg zich naar 7-11, Sliedrecht kwam op één puntje bij 11-12, maar moest daarna de winst met 12-15 aan de gasten laten.

Peelpush had met 71 om 74 punten de betere eigen score, mede door 28 punten van Wies Smits en 16 van Celine Keijsers. Jolijn de Haan kwam voor Sliedrecht tot 22 treffers, Julia Joosten en Lana Lijkendijk noteerden beide 11 punten.

Team Voltena kon na de 3-0 zege van vrijdagavond op Peelpush niet aanknopen bij die winst. In Assen werd met 3-0 van promovendus Sudosa-Desto verloren. De eerste en derde set gingen met 25-20 naar de thuisploeg. Tussenstanden in de eerste set 14-11 en 22-14. In de derde 14-14, 18-14 en 21-19.

De middelste set werd na een overweldigend begin door Sudosa (12-4) bij 16-15 weer spannend. De 23-19 was vooreerst niet voldoende voor de winst, pas na 24-24 en 25-26 kon de thuisploeg met 29-27 op 2-0 komen.  De 3-0 zege betekende de eerste overwinning van Sudosa-Desto in de Eredivisie.

VC Sneek trakteerde de fans in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen op een knappe 3-0 zege tegen VC Zwolle Topvolleybal. Via de setstanden 25-19, 25-9 en 25-18. Vooral de setwinst met 25-9 in de tweede set via de tussenstanden 7-1, 13-5 en 18-7 was imponerend.

In de openingsset maakte de thuisploeg een vlotte achterstand (0-3) bij 7-7 ongedaan, pakte een drietal punten voorsprong (14-11) en bleef dit verschil minimaal via 18-14 en 21-17 vasthouden.  In de derde doorgang kon VC Zwolle even meekomen (3-3), maar kwam daarna op grote achterstand (9-4, 15-6) om na 20-14 ruim met 25-18 te verliezen.

VC Sneek was blokkerend met 9 om 1 punt en serverend met 7 om 4 aces en 7 om 19 foutserves de beter scorende ploeg. Rosa Entius werd met 10 punten de  vaakst scorende speelster bij Sneek, Nicole van de Vosse kreeg die titel bij Zwolle met 9 punten.

In Borne bij Apollo 8 vs. Dynamo was de eerste set uitlopen en inhalen. De 6-5 werd 6-9, de 13-9 veranderde in 14-14 en de 21-17 tilden de gasten naar 21-22 voordat ze de eerste set met 23-25 wonnen. Ook het begin van de tweede set was voor de ploeg uit Apeldoorn (1-7), maar daarna nam Apollo 8 de regie over. Via 10-9 en 18-13 pakten ze de 25-19 zege in de tweede set voor de 1-1 stand.

Tot 8-7 in de derde set kon Dynamo blijven aanhaken, daarna ging het initiatief volledig naar de ploeg van de gebroeders Oosting. Via 16-11 en 20-15 werd de derde set met 25-16 gewonnen, waarna de vierde set met 25-14 (na 8-2, 13-5 en 19-10) ook een prooi voor hen werd.

Apollo had het blokkerend met 13 om 5 kill-blocks beter voor elkaar dan de gasten, aanvallend en serverend was er maar weinig verschil. Marije ten Brinke werd met dozijn punten topscorer bij Apollo 8, Jette Kuipers bleef er eentje bij haar achter. Benthe Wismans van Dynamo werd de topscorer van de partij met 16 punten, Caya van Cooten kwam ook tot een dozijn punten voor Dynamo.

Vandaag wordt nog FAST vs. Eurosped gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s Wim Simons en Rudy van ’t Rood.