Winst voor alle uitspelende teams in Eredivisie (m)

VoV, 30-10-2022. 4:00 uur. In de eredivisie mannen waren er gisteravond voor alle uitspelende teams overtuigende zeges. Dynamo, Orion en Sliedrecht Sport wonnen in drie sets, SSS  Barneveld en Taurus hadden één setje meer nodig voor de volle buit.

Dynamo was met 21-25, 15-25 en 11-25 te sterk voor ZvH. Al vroeg in de eerste set (na 4-4) maakte en de gasten het verschil (4-10, 12-15) voor de ruime voorsprong (14-20), die in 21-25 setwinst eindigde. In de volgende twee sets was de marge tussen het nog ongeslagen Dynamo en ZVH met 15-25 (na 10-15 en 13-21) en 11-25 (na 9-18) een stuk groter.

Sam van der Loo van ZVH werd met 13 punten topscorer, Yannick Bak van Dynamo bleef een puntje bij hem achter. Dynamo had 5 punten voordeel op de serve (aces 1 om 14, foutserves 8 om 16). Aanvallend en blokkerend hadden ze duidelijk de betere eigen score met 27 om 46 punten.

Orion won met 0-3 via 21-25, 20-25 en 17-25 bij VoCASA. In de eerste set sloegen ze het beslissende gaatje na 17-18 (naar 18-22), in de tweede set werd halverwege (na 12-12) het verschil gemaakt (12-15) en vastgehouden en in set drie ging het via 2-5 en 8-14 naar een ruime 12-20 marge.

Orion had een betere eigen score van 10 punten (40 om 50). Samuli Kaislosalo van Orion werd met 14 treffers de topscorer. Bij VoCASA kreeg Koen Scholten de meeste punten (10) op het scorebord.

Sliedrecht Sport zegevierde met 0-3 bij PDK Huizen. De thuisploeg kreeg per set 18, 16 en 22 punten mee. Sliedrecht kon in de eerste set na 15-17 uitlopen naar 16-22, in de tweede set sloegen ze na 8-9 het beslissende gaatje voor de winst naar 10-17 en in de derde set gebeurde dat na 11-11. De 11-15 werd 13-19, een verschil dat PDK niet meer van de borden kreeg.

Marlison Kleinmoedig van PDK werd met 15 punten topscorer, Youri Ebbelaar van Sliedrecht maakte er 9 volgens de livescore. We hebben wel enige twijfels bij de registratie gezien de 37 om 38 eigen score, hetgeen een foutenlast van 37 om 19 punten zou inhouden terwijl er voor PDK maar 9 foutserves en 9 aanvallende fouten geregistreerd stonden bij publicatie van dit overzicht.

SSS Barneveld moest de tweede set met 25-21 aan TTP laten, de overige drie waren ze een maatje te groot voor hun gastheren. Met 19-25, 16-25 en 14-25 werd het een 1-3 zege voor de gasten.

TTP kreeg in de eerste set na de 19-20 achterstand geen punt meer bijgeschreven, in de tweede maakten ze van 19-19 een 23-20 voorsprong en brachten de stand via 25-21 op 1-1. In de derde en vierde set had Sliedrecht al vroeg het beslissende voordeel aan hun kant. Bij 8-17 in de derde set en 5-13 in de vierde keek TTP al tegen een te grote achterstand aan, die ze ook niet meer konden dichten.

Tom Koops werd bij SSS met 14 punten topscorer. Guus Boer kwam tot 13 punten voor TTP. Op alle scorende onderdelen had SSS voordeel. Een plus 2 voor aanvallende en blokpunten en een plus 6 voor aces.

Taurus vertrok met de volle buit uit Capelle. VCN verloor met 1-3. Het team van coach Ferry van Hal wist ondanks een aardige comeback in de vierde set geen punten te pakken en moest genoegen nemen met slechts één gewonnen set.

Dat was de tweede, waarin ze via 15-9 en 20-10 tot 25-16 winst kwamen. In de openingsset zagen ze een 22-20 voorsprong nog verloren gaan. Taurus trok met 22-25 de set naar zich toe. Na 13-13 in de derde set liepen de gasten uit Houten uit naar 13-17 en wonnen met 20-25. Het pleit leek in de vierde set bij 5-14 snel beslist te worden, echter toonde VCN zijn vechtersmentaliteit en kwam via 10-17 nog terug naar 22-24. De inhaalrace ging toen ten einde en Taurus pakte met 22-25 de winst, voordat het nog spannender kon worden.

Voor vandaag staat het topduel VC Limax vs. Lycurgus op het programma.