Stunt van team Scholten, de Zwart opnieuw MVP.

VoV, 06-12-2020. 7:23 uur. NawaRo Straubing, de ploeg van diagonaal Iris Scholten zorgde gisteren in de Bundesliga voor een regelrechte stunt door topteam SC Potsdam in eigen huis een 0-3 nederlaag toe te brengen. Vorige maand had Straubing ook al een puntje afgesnoept van Schwerin, een andere podiumploeg in de Bundesliga. In Potsdam werd het 0-3 via de setstanden 23-25, 23-35 en 19-25.  Iris Scholten scoorde 17 keer,

Via 7-7, 14-10 en 19-19 ging het naar een spannende finale in de eerste set. Na de 23-23 tussenstand pakt Straubing met twee blokpunten vervolgens de setwinst. De tweede set leek heel veel op de eerste qua scoreverloop. (13-9, 23-23). Iris Scholten zette haar ploeg op setpoint, de uitgeslagen aanval van Potsdam besliste de set.

Dit leek in het begin van de derde set een behoorlijke domper voor het zelfvertrouwen van de thuisploeg te zijn, Straubing liep uit naar 2-5, bleef ook in het middendeel voor (14-16) en nam na de 17-18 afstand naar 18-22. Na een scorende lob van Iris Scholten en een tweede balscore van haar spelverdeelster stond Straubing zomaar op matchpoint. De scorende diagonale aanval bracht de set- en wedstrijdwinst.

Aachen verliest thuis van Suhl. Ladies in Black Aachen had een perfecte start tegen Suhl.  De foutenlast in de volgende sets deed hen daarna de das om. Het werd 0-3 voor de gasten via de setwinsten 25-27, 21-25 en 14-25.

In de eerste set kon Suhl diverse keren een (geringe) achterstand goedmaken maar in een spannende finale werd hun 17-21 voorsprong door de thuisploeg ongedaan gemaakt. Suhl was echter effectiever bij de laatste punten. Dit setverlies tastte het zelfvertrouwen bij Aachen behoorlijk aan, hetgeen in de volgende sets, vooral in de derde, duidelijk werd. Aachen veroorloofde zich mede daardoor te veel fouten.

Suhl pakte na 19-21 ook de tweede set en was in de derde heer en meester (12-21, 14-25). Laura de Zwart speelde een prima wedstrijd en nam 17 punten, waarvan 7 blokpunten, voor haar rekening, hetgeen haar opnieuw de MVP-titel opleverde. Eline Timmerman stond alleen in de eerste set in de basis bij de Ladies in Black en had daarna nog een invalbeurt. Ze scoorde 2 keer.

Winnende generale MTV Stuttgart. MTV Stuttgart, dat volgende week in Istanbul aantreedt voor haar Champions League vierkamp, had na het onverwachte midweekse verlies een goede generale via een zege bij rode lantaarndrager Erfurt. De ploeg van Juliët Lohuis won met 1-3. Duidelijke setwinsten (13, 18) in de eerste twee sets werden gevolgd door een nipte nederlaag in de derde (25-23), waarna de 20-25 de wedstrijd beëindigde.  Juliët Lohuis scoorde 13 keer, waarvan 5 keer blokkerend.

Stuttgart staat met 9-25 eerste, Potsdam is vierde (9-18), Suhl vijfde (9-14), Straubing zevende (8-9), Aachen achtste (7-7) en Erfurt elfde en laatste met 8-2.

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Volleys Herrsching van Luuc van der Ent na vier zeges op rij gisteren de topper tegen Powervolleys Düren met 1—3 via de setstanden 22-25, 25-19, 23-25 en 21-25.

Na de 14-14 in de eerste set kreeg Herrsching geen grip op de serves van Sebastian Gevert en kwam drie punten achter, die Düren tot het eind vasthield. Herrsching begon goed in de tweede set (7-3, 14-8) en bleef de leidende ploeg tot aan de 25-19 setwinst.

Düren veranderde de 9-10 in de derde set in 9-15 en bleef ook verder het initiatief houden. Via 16-19 en 20-23 pakten ze de winst en de 1-2 voorsprong in sets, die ze in de vierde in wedstrijdwinst veranderden.

Vooral de servedruk via Tobias Brand (totaal 25 opslagen) en Sebastian Gevert (totaal 23 opslagen, 7 aces) waren te veel voor de passlinie van Herrsching. Luuc van der Ent scoorde 3 keer. Zijn ploeg staat nu met 8-15 vierde, Düren is tweede met 7-17 en BR Volleys koploper met 8-18.