Rondje Europa via Frankrijk, Italië en Polen

VoV, 06-12-2020. 7:31 uur. In de Franse Ligue A Feminine was er een nederlaag voor de ploegen van Lynn Blenckers en Tessa Polder. Lynn Blenckers verloor met St. Raphael van RC Cannes (0-3 via 20-25, 18-25 en 20-25) en Tessa Polder leed in de topper tegen Béziers een nederlaag op eigen veld via de tiebreak. Chamalières van Nynke Oud won thuis met 3-2.

St. Raphael was aan het net duidelijk de mindere van Cannes. De gasten scoorden 17 punten meer in de aanval en via blokpunten. Vooral in de tweede set was er bij de tussenstand van 10-21 al een groot verschil. In de andere twee sets bood 17-21 (1ste set) en 18-21 (3de set) nog enig perspectief. Lynn Blenckers scoorde 5 keer.

Mulhouse van Tessa Polder ging in de tiebreak heel hard onderuit. Na de 1-10 en 3-12 verloor haar ploeg de beslissende set met 4-15. Daarvoor hadden ze de 1-2 achterstand in sets (25-21, 16-25, 23-25) met 25-22 kunnen rechtzetten. Het was vooral de foutenlast (39 om 19) met 19 foutserves en 19 aanvallende fouten die debet was aan het verlies, de eigen score van de thuisploeg was met 74 om 69 in hun voordeel.

Chamalières behaalde een 3-2 zege over Pays d’Aix Venelles. De eerste en derde set werden met 25-22 en 25-19 gewonnen. De tweede en vierde met 18-25 en 22-25 verloren. De tiebreak bracht de thuisploeg met 15-12 de winst en de twee punten. Van dit duel was geen matchreport beschikbaar bij het online gaan van dit bericht.

Mulhouse staat met 8-20 derde, St. Raphael is elfde met 9-11 en Chamalières veertiende met 10-10.

In Italië won Novara met 0-3 bij Perugia. Setstanden 18-25, 21-25 en 12-25. Bij de thuisploeg scoorde Nicole Koolhaas 6 keer, Nika Daalderop kwam bij de gasten niet in actie. Herbots, Bosetti en Smarzek zorgden bij Novara voor het merendeel van de punten. En Chieri won thuis met 3-0 (17,17,17) van Bergamo. Annick Meijers kwam niet in actie bij de thuisploeg.

In de stand gaat Conegliano (de Kruijf) op kop (12-36), Novara is tweede (12-28), Monza (Meijners) derde (12-25), Chieri vijfde (10-21), Firenze (Beliën) zevende (12-14), Perugia twaalfde (12-9) en Brescia (Jasper) dertiende (12-8).

In de Poolse Tauron Liga behaalde Indy Baijens met Chemik Police een 3-0 zege tegen Legionowo. Alleen in de tweede set konden de gasten redelijk meekomen (22-25) in de andere twee was de uitslag 15-25 en 16-25. Baijens scoorde tijdens drie invalbeurten 2 keer. Chemik Police staat 7de met 17 punten uit 14 wedstrijden. Vanwege een groot verschil in gespeelde wedstrijden geeft de stand een nogal vertekend beeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Tessa Polder.