Stuntzege Orion vs. VoCASA in Topdivisie B (v)

VoV, 19-02-2023.  7:48 uur. In de Topdivisie B bij de dames ontving hekkensluiter Orion Doetinchem het Nijmeegse VoCASA. Met een driepunter zou Orion de rode lantaarn doorgeven aan Spaarnestad, de voorlaatste in de stand met twee punten meer. Maar VoCASA is wel de nummer drie (16-33) op de ranglijst met 23 punten meer dan de thuisploeg. Dus de favorietenrol lag zeer zeker bij VoCASA.

Maar de ploeg uit Nijmegen kon die rol niet waarmaken en kreeg in Doetinchem zelfs geen setje mee. Met 25-16, 25-21 en 25-19 bleven alle punten in Doetinchem, de rode lantaarn bleef er niet, die ging per pakketpost naar Haarlem en is nu voor Spaarnestad. Een zeer teleurstellend resultaat voor de bezoekers, die thuis nog ongeslagen zijn, maar uit dus beduidend minder presteerden.

De favorietenrol konden we ook toebedelen aan US Dames1 (5de, 16-28), dat op bezoek ging bij VCN (10de, 16-17). Ook hier een verrassende uitslag. VCN won met 3-2. Op de moeizame en nipte 26-24 winst in de eerste set volgde een hele dikke 11-25 nederlaag in de tweede. En op de dikke winst in de derde set (25-17) volgde een nipte nederlaag in de vierde (23-25). De tiebreak ging daarna met 16-14 naar de thuisploeg en maakte de verrassing compleet.

Sliedrecht Sport Dames2 (4de, 16-29) moest het opnemen tegen Armixtos uit Amsterdam, dat op een zevende plaats staat met 16-22. De bezoekers wisten de tweede set met 30-32 te winnen, maar waren in de andere drie sets een maatje te klein. Met 25-18 en twee keer 25-16 na de 1-1 stand pakte Sliedrecht Sport Dames 2 de volle buit.

Ledûb, de nummer twee van de ranglijst (16-34) ging op bezoek bij AVV Keistad (8ste, 17-21). De thuisploeg had vorige week thuis verloren van koploper Activia, en zou zich op zichzelf kunnen revancheren door nu wel een goed resultaat te behalen.

Dat lukte niet, de thuisploeg won de eerste set nog wel (25-18) maar moest daarna drie keer de eer aan de gasten laten. Met 18-25, 20-25 en 16-25 gingen alle punten mee naar Budel.

• 12> Spaarnestad 16-12

De nummer 1 speelt om de amateurtitel van Nederland, de nummer 11 speelt p/d wedstrijden en de nummer 12 degradeert rechtstreeks.