Thuiswinst in Topdivisie A (v) voor Alterno, Apollo 8 D2 en Veracles.

VoV, 19-02-2023. 7:42 uur. In de Topdivisie A Dames stonden gisteren vier wedstrijden op het programma. Krekkers, DeVoKo, Set-Up ’65 en Dynamo Tubbergen hadden een vrije zaterdag genomen, de andere teams deden hun uiterste best om op carnavalszaterdag via een zege in feeststemming te komen.

Apollo 8 Dames 2 (3de, 16-32) was gastteam voor hekkensluiter VC Sneek Dames2 (12de, 16-3). Tussen de tweede selecties van deze Eredivisieteams bestond dus een groot verschil, dit in tegenstelling tot de eerste selecties van de clubs.

In Borne was het dus niet verbazend dat de tweede selectie van Apollo 8 de duidelijk bovenliggende partij was. In de eerste set was het verschil met een eindstand van 25-8 heel groot, daarna kon VC Sneek D2 de schade beperken tot 25-18 en 25-19. Dus 3-0 voor Apollo 8 Dames2.

Rivo (7de, 16-27) ontving in Rijssen het Groningse Donitas (10de, 16-17). Beide teams maakten er een spannende vijfsetter van, waarin Rivo na 22-25, 25-14 en 26-24 de beste kansen op winst had. Donitas dwong echter via 24-26 de tiebreak af, die ze met 13-15 wonnen.

Koploper Alterno (16-40) speelde tegen US Dames2 (6de, 16-27). Onlangs won de ploeg uit Apeldoorn in de beker nog van US Dames1. Dus zou eigenlijk US D2 geen groter probleem moeten opleveren dan de eerder gewonnen wedstrijd.

Na 25-23 en 19-25 was dat met een 1-1 setstand toch nog niet zo helder en duidelijk. Alterno wist daarna het met 25-20 een 2-1 voorsprong te nemen, die ze via 25-23 in winst omzetten.

Veracles (8ste, 16-24) en Sudosa-Desto (9de, 15-18) stonden in de Groene Hel, de thuisbasis van Veracles, tegenover elkaar. Met 3-0 bleef de thuisploeg de baas. Via de setstanden 25-21, 25-16 en 25-23.

• 12> VC Sneek Dames2 17-03

Nummer 1 speelt om de amateurtitel van Nederland, nummer 11 speelt p/d wedstrijden en nummer 12 degradeert.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort  en Rudy Biekart.