Stuntzege Sliedrecht, Dynamo neemt afstand.

VoV, 11-03-2021. 5:10 uur. In de tweede ronde in de kampioenspoule bij de mannen zorgde Sliedrecht Sport voor een stunt door thuis met 3-0 van Amysoft Lycurgus te winnen en deed Draisma Dynamo hetgeen ze al het hele seizoen doen, namelijk wedstrijden winnen. Door de driepunten bracht Sliedrecht Sport de slagroom op de kampioenspouletaart en de spanning volledig terug in de strijd om een play-off ticket.

• 1> Draisma Dynamo 2-9
  • 2> Amysoft Lycurgus 2-4
  • 3> Sliedrecht Sport 2-3
  • 4> Active Living Orion 2-2
  • Zaterdag spelen Dynamo en Lycurgus tegen elkaar.

Sliedrecht Sport versloeg Amysoft Lycurgus met 3-0 via de setstanden 27-25, 25-22 en 25-23, hetgeen de bezoekers als zeer teleurstellend moeten hebben ervaren gezien hun eerdere resultaten tegen deze ploeg. Wellicht was het een vervolg op de mindere prestatie en nipte zege van afgelopen zaterdag tegen Orion, Lycurgus speelde te wisselvallig om succes te hebben.

‘Het was een collectief falen. Een gebrek aan alles vandaag’, waren de eerste niet mis te verstane woorden van trainer/ coach Taaij. ‘Volleyballend is het op dit moment niet goed genoeg. We hebben het even moeilijk met onszelf en worstelen volleyballend. Dat kun je accepteren of proberen uit een ander vaatje te tappen. Vechtlust en mentaal sterk zijn, maar dat lukte ook niet. Dat zullen we moeten brengen om weer goed te kunnen volleyballen. Serverend was het slecht, passend onder ons niveau en aanvallend hadden we te weinig oplossend vermogen. We hebben nu twee dagen naar Dynamo toe. Alles in eigen hand, maar we moeten met elkaar wel iets veranderen.’

Sliedrecht pakte de eerste set na de tussenstanden 13-10 en 18-14. Lycurgus had veel moeite met de opslagen van de thuisploeg, en kon aanvallend geen vuist maken. Dat lukte richting de big points wel en de Groningers kwamen met 22-23 voor, voordat Sliedrecht bij de tweede poging nadat de eerste bij 25-24 mislukt was, erin slaagde de set te pakken.

Ondanks een sterk begin aan de tweede set (1-5) slaagde Amysoft Lycurgus er niet in om de marge van drie of vier punten uit te spelen. Richting de beslissende fase van de set nam Sliedrecht het initiatief over (20-20 werd 23-20)  en sloeg zich vervolgens naar 25-22 winst.

In de derde set eenzelfde beeld, waarbij de bezoekers het voordeel langer aan hun kant wisten te houden (1-4, 6-10, 9-12) maar steeds met inhaalacties van de thuisploeg het verschil zagen teruglopen naar één puntje. Van 12-12 tot 20-20 liepen de teams in de score gelijk op, daarna leek Sliedrecht het beslissende gaatje naar 22-20 te hebben geslagen, echter kwam Lycurgus nog weer op gelijke hoogte. Dat lukte niet meer na 24-22, hetgeen in 25-23 voor Sliedrecht uitmondde.

Bij Sliedrecht maakte diagonaal Ivar de Waard 17 punten, bij Lycurgus kreeg Bennie Tuinstra er evenveel achter zijn naam. Sliedrecht kon de lagere eigen score van 43 om 51 punten goedmaken met de veel lagere foutenlast van 19 om 34 punten.

Active Living Orion vs. Draisma Dynamo werd 0-3 via de setstanden 17-25, 23-25 en nogmaals 23-25

Een sterk spelend Draisma Dynamo heeft de play-offs met een 0-3 zege bij Active Living Orion een stuk dichterbij gehaald. De kloof naar de nummer twee in de stand is al vijf punten.

Draisma Dynamo begon sterk, maakte weinig fouten en had al een voordelig verschil van zes punten opgebouwd bij de 7-13 tussenstand. Met veel serve- en aanvalsdruk werd daarna het verschil vastgehouden en via 11-19 en 16-21 was de eerste set een snelle prooi voor de bezoekers.

Orion, dat de regerend landskampioen is, kwam in de tweede set op 4-1 voor, maar was die voorsprong bij 5-5 alweer kwijt.  Ook de 13-11 en 16-12 achter werd door de bezoekers ongedaan gemaakt, bij 19-19 en 22-22 ging het in de finale om gelijk maken of op 0-2 komen. Dynamo had het betere eindschot en pakte de set via een driepunter na 23-22 met 23-25. Frits van Gestel serveerde de Apeldoorners naar de zege.

De derde set moest Orion winnen om in de wedstrijd te komen, de gasten echter hadden geen zin in verlenging van de wedstrijd met nog één of meerdere sets. Zij liepen van 8-9 uit naar 8-12 en pareerden ook de aanvallen voor de gelijke stand bij 13-14, 14-15 en 16-17. Het gaatje van vier punten bij 16-20 door een aantal scores van Sjoerd Hoogedoorn kreeg Orion niet meer gedicht, ondanks een sterke serie die hen van 20-24 naar 23-24 bracht.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. het verslag van Erwin Sikkema (Lycurgus). Foto’s Sliedrecht Sport en CEV.