Stuntzeges van Tjoba en Zwolle II in 1AD

VoV, 20-01-2019. 8:20 uur. In de Eerste Divisie A bij de Dames waren gisteren een paar bijzonder opmerkelijke uitslagen te noteren. De twee staartploegen Tjoba en VC Zwolle II, die 10 punten achterstaan op de derde van onderen, boekten thuis klinkende overwinningen en maakten het onderin spannend. Met name de 4-0 van Zwolle tegen het veel hoger staande Set- Up II was imponerend. Maar de 3-1 van Tjoba tegen VC Bolsward mocht er ook zijn.

VC Zwolle II en Set-Up II waren twee sets aan elkaar gewaagd, maar beide keren viel de euro de goede kant op voor de thuisploeg. Met 26-24 en 25-23 kwamen ze op een 3-0 voorsprong nadat ze de eerste set met een ruime 25-19 hadden gewonnen. Set-Up II, de nummer vier in de ranglijst, was geen setje gegund. Met 25-21 hield Zwolle alle punten in eigen huis en konden de gasten met lege handen huiswaarts. Dat hadden ze zich wellicht toch een beetje anders voorgesteld toen ze op bezoek gingen bij de hekkensluiter.

VC Bolsward kon bij Hake Tjoba een 1-0 achterstand in sets (25-17) met 23-25 wegwerken, maar moest daarna twee keer buigen voor de nummer voorlaatst. Met 25-20 en 25-22 pakte de thuisploeg de tweede 3-1 zege op rij, nadat ze vorige week in Tubbergen al met dezelfde cijfers hadden gewonnen. Overigens hebben VC Bolsward en trainer coach Arjan Verseput per 1 januari jl. hun samenwerking beëindigd.

Dynamo Tubbergen, de nummer drie van onderen,  leed in de Achterhoek bij Heva VCV een 3-1 nederlaag  en zag de grote voorsprong van tien punten op de laatste twee slinken naar zes en zeven punten. Met 25-21, 25-14 en 25-17 nam VCV een 3-0 voorsprong en was daarmee verzekerd van de winst. Dynamo wilde niet met lege handen huiswaarts en knokte zich in de vierde set naar een 23-25 zege en hield zo nog een belangrijk puntje aan dit uitduel over.

Geen punt was er voor VC Sneek II bij hun bezoek aan Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto in Assen, het topduel in deze divisie tussen de nummer één en twee.  Zoals al heel vaak dit seizoen stuurde Sudosa de gasten zonder setzege weer naar huis. Tegen Sneek was uit met 3-1 de eerste en enige nederlaag van het seizoen geleden, dit werd meer dan rechtgezet met de 4-0 thuiszege. Sneek II kreeg 16, 21, 21 en 22 punten mee.

Niet alleen de nummer twee in de stand maar ook de nummer drie leed een uitnederlaag. Autoschade Kuiper / D.B.S. kreeg in Wierden tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley terugbetaald voor de 4-0 thuiszege eerder dit seizoen in Balk. Met 25-20 in de vierde set dwong de thuisploeg een tiebreak af, nadat de eerste drie sets in 19-25, 25-21 en 23-25 geëindigd waren. De 15-8 in de vijfde was overduidelijk. En daarmee kwam voor WVC een eind aan het ‘Friesland – syndroom’, eerder dit seizoen was namelijk nog niet van een Friese ploeg gewonnen. Het was een spannende strijd in Wierden voor volle tribunes. Fleur Kleine Schaars (foto), die als mid meer dan 20 punten scoorde, was heel belangrijk voor de thuisploeg.

Krekkers deed het goed tegen Rosstars. Gedegen en met stabiel spel namen ze revanche voor de 3-2 nederlaag in Rossum. In Maria Parochie werd het 4-0 via de setstanden 25-21, 25-22, 25-16 en 25-14. Daar was helemaal niks op af te dingen.

De stand is nu: Sudosa – Desto 13-59, D.B.S. 13-50, Sneek II 14-49, Krekkers 12-35, Set-Up II 13-33, VCV 13-31, WVC 13-29, VC Bolsward 13-24, Rosstars 13-24, Dynamo 13-23, Zwolle II 13-17 en Tjoba 13-16.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort uit WVC Volley vs D.B.S.