Verlies podiumteams Reflex en CAS-CRM

VoV, 20-01-2019. 8:00 uur. Twee toch wel zeer verrassende uitslagen in de Topdivisie bij de mannen. Zalsman Reflex moest thuis voor de tweede keer dit seizoen zijn meerdere erkenning in NTC – Vastgoed Donitas en daarmee kwam aan een hele lange reeks zeges een einde.  Ook CAS – CRM leed een nederlaag, bij HLB van Daal / DS besliste net als in Kampen de tiebreak de wedstrijd.

Reflex kwam tegen Donitas via 17-25 en 23-25 op een 0-2 achterstand. Dit werd gerepareerd met twee 25-17 setzeges daarna, maar kon niet met wedstrijdwinst afgesloten worden. In een spannende vijfde set bleken de gasten over de langste adem te beschikken en met 16-18 stapten zij als winnaars van het veld. Dat was dan voor de tweede keer dit seizoen tegen de nummer twee uit de stand.

Van Daal / DS en CAS-CRM speelden qua uitslagen een rare wedstrijd, tenminste te oordelen naar de setstanden. Zo was er in de eerste set een 10-25 zege voor de bezoekers en in de vierde een 25-9 setstand in het voordeel van de thuisploeg. Daartussen deden de teams erg weinig voor elkaar onder getuige de 29-27 in de tweede en 23-25 in de derde set. Uiteindelijk trok de thuisploeg met 15-11 aan het langste eind.

Drie keer was er een redelijk afgetekende 3-0 zege voor de thuisploeg, waarbij de verliezers in elk duel één keer de schade tot twee puntjes verschil konden beperken. SV Dynamo II won zonder setverlies van MKB Accountants / VCV (23, 17, 16), Webton kende geen pardon met het bezoekende Kenders Bouw DIO Bedum (16, 23, 18) en koploper Inter Rijswijk profiteerde ten volle van de misstappen van hun directe belagers door Sudosa – Dest geen setje te gunnen (23, 21, 17)

Bij Volley Tilburg vs Maatwerkers VCN leverden de bezoekers maatwerk door de nummer voorlaatst in de ranglijst thuis op een 1-3 nederlaag te trakteren. In de derde set kon Volley Tilburg de fans hoop geven op een positief resultaat door na  de 20-25 en 19-25 de set met 25-17 te winnen en de stand op 1-2 te brengen. IJdele hoop bleek het te zijn toen VCN in de vierde set opnieuw met een ruime 18-25 alle punten in de tas deed en meenam op de reis terug naar Capelle aan den IJssel.

De stand is nu: Rijswijk 13-32, Reflex 12-29, CAS-CRM 13-28, Webton 13-27, Donitas 13-22, VCN 13-21, van Daal 13-21, DIO 13-17, Dynamo II 13-15, VCV 13-7, Tilburg 11-5 en Sudosa – Desto 12-4.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort uit Webton vs DIO.