Toppers VVU en VoCASA morsen geen setje

VoV, 20-01-2019. 7:51 uur. De twee topteams in de Topdivisie bij de dames hebben gisteren hun positie met succes verdedigd. Beide ploegen gaven geen setje af. VV Utrecht bleef in Omnisport de baas over Dynamo, dat 18, 20 en 22 punten kon scoren. Dynamo had al vele wedstrijden dit seizoen via een vijfde set beslist zien worden, maar het lukte hen gisteren niet om zover te komen. VVU had een aantal licht geblesseerden in de selectie, kwam als koploper naar Apeldoorn en vertrok er ook weer als koploper.

VoCASA bleef VVU op de hielen zitten. Zij wonnen thuis overtuigend met 3-0 (18, 17, 20) van Achterhoek Orion, dat door deze nederlaag een plaatsje op de ranglijst daalde. IMS Voltena ging hen voorbij, nadat ze een spannend duel met Laudame Financials VCN met 3-1 in hun voordeel beslisten. In de setfinales van de tweede (25-23) en vierde (26-24) set had Voltena de effectievere aanvalsters, in de derde set (23-25) stonden die bij VCN in de ploeg. Voltena had via 25-22 een 1-0 voorsprong in sets genomen en kon die na de 2-0 dus pas in de vierde set in wedstrijdwinst omzetten.

De Groningse stadsderby tussen IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles en OBEG Donitas eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers. In de eerste set (12-25) leek Donitas een makkelijke avond tegemoet te gaan tegen de rode lantaarndrager van de topdivisie, maar dat veranderde toen Veracles met 25-21 in de tweede set behoorlijk van zich afbeet. Ook in de derde set legden ze hun bezoekers het vuur na aan de schenen, maar uiteindelijk kwamen ze met 24-26 net tekort. De vierde set ging daarna met 21-25 naar de geel – blauwen.

Prima Donna Kaas Huizen deed gisteren uitstekende zaken in Warnsveld, waar het de bovenbuurvrouwen op de ranglijst van Innovatiemakelaars.nl WSV met een 0-3 nederlaag naar de kleedkamer stuurden. In deze zespunten wedstrijd ging de volle buit van drie punten dus mee naar Huizen en blijkens de setstanden van 20-25, 18-25 en nogmaals 20-25 waren ze ook drie keer duidelijk de bovenliggende partij. PDK maakt een sprongetje op de ranglijst, ze gaan Dynamo en WSV voorbij.

De stand is nu: VVU 13-31, VoCASA 14-29, Peelpush 12-25, Donitas 13-25, Voltena 12-20, Orion 13-20, Alterno II 12-17, VCN 12-17, PDK 12-15, Dynamo 13-14, WSV 14-13, Veracles 12-2. Vanmiddag wordt nog gespeeld Peelpush vs Dros – Alterno II.