Stuttgart deelt tik uit. Chemik Police verliest.

VoV, 11-04-2021. 6:15 uur. MTV Stuttgart heeft in de best of five finale serie om de Duitse titel met een 0-3 uitzege bij Dresden een hele sterke start gehad. De setstanden van 15-25, 20-25 en 19-25 vertelden de wedstrijd: Stuttgart was de duidelijk betere ploeg en nam via deze belangrijke uitzege een 1-0 voorsprong in wedstrijden.

“Stuttgart speelde een beresterke wedstrijd” volgens Dresdentrainer Waibl. “We kregen het gewoon niet voor elkaar om de bal aan hun kant van het net op de vloer te krijgen.”  Getuige ook nadelige 43 om 50 eigen score, maar vooral de 25 om 11 foutenlast was de grote boosdoener voor de thuisploeg.

Stuttgart was vanaf de eerste opslag goed bij de les en pakte meteen een voorsprong (4-6), die werd uitgebouwd naar 8-13. Dresden bleef achter de feiten aanlopen (13-18, 14-21) en verloor de eerste set heel ruim via een door Krystal Rivers verzilverd setpoint.

De tweede set kende een soortgelijk begin. Bij 6-10 was Dresden al door de time- outs heen, dwong Stuttgart nog wel tot een pauze bij de 14-16 stand, maar zag de tegenstander daarna ook weer afstand nemen (16-20, 19-24). Deze keer was Mlejnkova de dame die na een lange rally het vonnis velde.

In de derde en laatste set leek na de 10-10 het spelbeeld te kantelen, toen Dresden zich naar een 15-12 voorsprong sloeg. De time out bracht de ommekeer. Stuttgart kwam terug en ging er voorbij (16-19) en sloot tenslotte via een serve serie van Gates met 19-25 af.

In dit eerste finaleduel was er geen Nederlandse inbreng. Juliët Lohuis bleef geblesseerd aan de kant, Hester Jasper had geen basisplaats en geen invalbeurten.

In Polen leed Chemik Police in de eerste wedstrijd om de titel een 3-2 nederlaag bij Rzeszow. De ploeg van Indy Baijens kwam na de met 25-20 verloren eerste set op een 1-2 voorsprong door de volgende met 29-31 en 22-25 te winnen. Rzeszow kon met 25-22 een beslissende vijfde set afdwingen, die ze met 15-12 wonnen.

De inbreng van Indy Baijens bleef beperkt tot een basisplaats in de eerste set, waarin ze één keer scoorde. Haar ploeggenote Jovana Brakocevic werd met 32 punten topscorer, bij Rzeszow kreeg Kiera van Ryk in drie sets 23 punten achter haar naam. De eigen score was met 97 om 91 punten in het voordeel van de thuisploeg, De verschillen per onderdeel waren maar gering met 16 om 15 blokpunten, 6 om 4 aces en 75 om 72 aanvallende punten.

In de strijd om plek drie in Polen verloor LKS Lodz van Britt Bongaerts de eerste wedstrijd van de best-off-three serie met 3-0 van Radom. Via de setstanden 25-22 en twee keer 25-19. Bongaerts stond drie sets in de basis en scoorde twee keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s CEV.