VoCASA nieuwe koploper in Degradatiepoule

VoV, 11-04-2021. 6:07 uur. VoCASA heeft via een 3-0 zege op SSS en vanwege een 3-1 nederlaag van ex-koploper Taurus bij RECO/ ZVH de eerste plaats in de Degradatiepoule overgenomen. Ze worden wel op de hielen gezeten door respectievelijk ZVH, TTP en Taurus, die allemaal één puntje minder hebben.

VoCASA won thuis met 3-0 van Bielderman Koetsier/SSS via de setstanden 25-19, 25-22 en nogmaals 25-19.

In de eerste set waren de teams lang aan elkaar gewaagd, pas na 19-18 kon de thuisploeg het verschil op het scorebord krijgen. Dat leek in de tweede set na 9-9 al te gebeuren, toen ze naar 15-9 uitliepen. Echter bij 20-19 en 23-22 was de spanning volledig terug. VoCASA had het betere eindschot en won. In de derde set draaide VoCASA een 15-17 achterstand om naar een 19-17 voorsprong. Tot 20-19 bleven de teams bij elkaar, daarna forceerde VoCASA het verschil.

Met 53 om 37 eigen punten was VoCASA duidelijk de beter scorende ploeg, mede door de punten van Koen van den Borden (14, waarvan 5 blokpunten), Joris Zwanenburg (13) en Imre Harnischmacher (9). Bij SSS werd Robin van Weerd met 8 treffers de meest scorende speler.

RECO ZVH versloeg koploper Taurus met 3-1.  Het duel werd beslist via de setstanden 25-22, 25-16, 22-25 en 25-21.

In de eerste set maakte ZVH een 5-11 achterstand bij 11-11 ongedaan en stoomde vervolgens via 18-15 en 23-21 door naar de setwinst. In set twee lukte het Taurus om bij 10-10 naast ZVH te komen, nadat ze daarvoor met 7-3 achter hadden gestaan. Tot 15-15 ging het gelijk op, vervolgens nam de thuisploeg met een serie van zes punten afstand naar 21-15 en sloot met een dikke 25-16 zege af.

In de derde set kwam Taurus twee keer ‘uit verloren positie’ terug in de wedstrijd. Eerst van 11-5 naar 16-16 en vervolgens van 20-17 naar 22-22, waarna ze met 22-25 de kans op een tiebreak in leven hielden. Die kans werd een kansje bij 15-10, 19-17 en 23-20 in de vierde set. En was verkeken bij 25-21 en 3-1.

TTP vs. ComputerPlan VCN  werd een vijfsetter met winst voor de thuisploeg. Via de setstanden 25-21, 22-25, 25-23, 19-25 en 15-11.

VCN kwam twee keer vanuit een achterstand in sets weer naast de Talenten. TTP was ind e eerste set na 17-11 en 23-20 met 25-21 ruim de betere ploeg, ind e tweede set wist VCN bij de big points het voordeel naar zich toe te halen. Na de 21-20 werd het 22-25. In de derde set was het omgekeerde het geval. VCN lag met 13-16 voor, TTP kwam er bij 22-22 naast en pakte de zege met het kleinste verschil.

In de vierde set kreeg VCN waar het op gehoopt had, namelijk de tiebreak. Na de 18-19 tussenstand liepen ze uit naar 18-24 en pakten vervolgens even later de zege voor de 2-2 setstand. Bij de veldwissel in de tiebreak stond TTP met 8-7 voor, na de veldwissel scoorden ze drie keer op rij (11-7) en dat verschil gaven ze niet meer weg.

Van Reeuwijk en Immers waren bij VCN de topschutters met 22 punten. Yannick Bak kwam tot 20 punten voor TTP. De gasten scoorde beter met de opslag (8 om 9) en via de aanval (57 om 61). Blokkerend had TTP met 11 om 8 punten voordeel.