Vizier op volleybal

 

Stuurloos dobberde Gemini S naar 1-3 nederlaag

VoV, 30-09-2023. 17:32 uur. Gemini S heren 1 wist het ook even niet meer. Het ene moment ben je na veel praten één team en één taak. Coherent dus. En dan plots slaat dit helemaal om. En wordt er met capslock aan op te teamapp geschreven…

Een nieuw seizoen begin je als je het vorige nog niet hebt afgerond. Doelen worden gesteld. Taken worden verdeeld. Er wordt gepraat. Veel gepraat. En nog meer gepraat. En als het praten over is, wordt er nagepraat. En dan begin je aan een nieuw seizoen. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Maar bij het volleybal moet je niet denken. Je moet doen.

Veranderingen kosten alleen maar tijd, moeite en geld. Veranderingen zijn niet altijd beter. Het begint bij B-League in 2006. En eindigt, tja waar eigenlijk, waar eindigt dit? Waarom wordt er geld weggegooid voor veranderingen die geen verbeteringen zijn? Brad Kleermaker is toch ook al jaren tailleur bij Sovoco? Dat is toch ook een prima compromis? Toevallig of niet, Gemini S moest tegen Sovoco aantreden. Maar voor de wedstrijd zat er in de koppies al een snijdende onenigheid of we moeten proberen naar de 1e divisie te promoveren. En dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter.

De spelverdeler serveerde fout en Sovoco stond met 1-0 achter. Vervolgens verloor Gemini S de eerste set en stond met 1-0 achter. En er floot iemand over de hand van Tim de Tree en je zag na buiging het reetgewei met een nul achter. Maarja, wie heeft er in deze tijden geen reetgewei? Bij het volleyballen helpt het je maar minimaal (21-25).

Wouter Wreker was net opgelapt in het buitenland en gaf aan dat hij slechter had verwacht. Bas Smeerkees en Tom Marktkaas waren als vanouds aan het kibbelen als in een bejaard huwelijk. Heerlijke herkenbaarheid liet zich in de tweede set kennen. Deze won Gemini S aan de sigarenhand van oude bekende Sander Uieros (25-19).

Martijn Haver werd gebracht en is doorgaans even effectief als onopvallend. Een stille kracht die Remko Teamstaart maar wat graag inzet. Mike Kalk-en-stof kwam aan de kant staan en ademde in en uit. Dat is Mike. Die ademt in. En daarna. Daarna glimlacht hij. Met zijn ogen. In de derde set zorgde Bram Poolstraat nog voor de versnelling van de teloorgang en was het 13-25.

Hoe je op lastige momenten Erik van Typeren het beste kunt omschrijven is met een frons en een wilskracht. En een pancake. En een paar rake doortikken (die Sovoco verdedigde). Tegenstanders zijn vaak niet zijn opgewassen tegen onze degelijkheid. Wij waren niet opgewassen tegen de pieken van Sovoco (21-25).

Een zwarte krullenbol die om onverklaarbare redenen 2e divisie speelt.  Alsof hij een vedette uit de Italiaanse serie A is sprokkelt hij punten. Al zou ik hem bij deze willen zeggen dat, als hij niet uit de verf komt tegen de special forces van Zaanstad H2, hij zich dit niet moet aantrekken. Je bent een rups. Eet je buikje nu maar rond. Toe maar. Dat heeft onze Martijn Debris ook gedaan. En kijk eens wat daar voor moois aan het groeien is!

Zonder wilskracht word je geen winnaar. Pennenlikkers die bij de bond holle veranderingen toevoegen. Gemini S dat stuurloos dobbert in moeilijke tijden. Diep zitten, je uitgangspositie en je voetenwerk in het 2e divisievolleybal. Het belangrijkste blijft: een reetgewei op de juiste plaats kan je maken of breken. Oftewel: het grootste compromis is Gemini S.

gh @ VoV, BB Achternaam is de auteur en via hem ontvingen we ook de foto.