Vizier op volleybal

 

Succes voor NL-mannen duo’s in Aalsmeer

VoV, 28-10-2017. 6:05 uur.  Ruben Penninga en Tom van Steenis hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het One Star World Tour toernooi in Aalsmeer. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen met 2-1 van Thijs Nijeboer en Pim Heurman. Sven Vismans en Jannes van der Ham staan vandaag ook in de kwartfinale na een knappe zege op Oostenrijk. Het was de dag van driesetters voor Nederland, Dirk Boehle en Steven van de Velde wonnen tegen Servië ook met 2-1.

Nijeboer en Heurman namen het in de eerste ronde op tegen Ruben Penninga en Tom van Steenis. Dat leverde een spannende wedstrijd op, voor veel mensen verrassend. Het ging lang gelijk op in de eerste set, door een sterk blok van Heurman namen ze een voorsprong: 17-19. De mannen van BTN namen een time-out, maar Heurman en Nijeboer lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen met 19-21.

In de tweede set begonnen de mannen van BTN erg scherp. Van Steenis was blokkerend sterk en dat leverde een 5-1 voorsprong op. Met de service wisten ze Heurman en Nijeboer flink onder druk te zetten en de voorsprong groeide gestaag naar 11-2. De mannen van BTN dwongen met een beslissende derde set af, ze wonnen met 21-9.

Drukduel: Nijeboer en Heurman gingen er vol voor in de derde set en namen een 6-3 voorsprong. Penninga en Van Steenis bleven hard vechten en kwamen op gelijke hoogte: 6-6. Nijeboer won knap een drukduel aan het net met Van Steenis:7-10. Door een aantal fouten van Nijeboer en Heurman werd het 10-10. Weer nam de ‘underdog’ een voorspong bij 12-14, maar Van Steenis sloeg het eerste matchpoint hard weg. Keihard werken van de BTN’ers werd beloond: Penninga maakt het af vol power en viel zijn partner dolblij in de armen: 18-16.

Penninga: “Dat het moeizaam ging lag niet alleen aan onszelf, dat was vooral omdat die twee heel netjes speelden. We reageerden niet scherp. In de tweede set ging het zoals we willen, vol power. Even leek het fout te gaan in set drie, maar we zeiden tegen elkaar dat we bij onze eigen taak moesten blijven. Dat is gelukt. De kop is er af, al moesten we er hard voor werken. We gaan hier voor een medaille, dus het moet meer zoals in die tweede set.”

Lokale held:  Sven Vismans, geboren en getogen in The Beach, en zijn partner Jannes van der Ham speelden tegen het Oostenrijkse team Schnetzer/Müllner, die als tweede geplaatst zijn. De Oostenrijkers kregen The Beach even stil, ze namen een 6-11 voorsprong. Maar het publiek ging massaal achter Nederland staan en dat gaf extra energie. Vismans en Van der Ham vochten zich terug en wonnen met 21-19.

In de tweede set slopen er te veel fouten in het spel van Oranje. Daar profiteerden de Oostenrijkers optimaal van, ze wonnen de tweede set met 16-21. In de derde set ging het publiek weer achter Vismans en Van der Ham staan en dankzij een sterke side-out werd het verschil gemaakt: 15-11 en het dak ging er af.

Gretig:  Dirk Boehle en Steven van de Velde streden in laatste partij van de dag tegen het Servische team Kolaric/Klasnic. In de eerste set was Van de Velde iets te gretig en dat leverde wat fouten op. De Serviërs speelden netjes en maakten niet veel fouten en dat zorgde voor de winst met 16-21. In de tweede set was Van de Velde blokkerend erg dominant en ook ging Nederland beter serveren.

De set werd overtuigend met 21-14 gepakt. De Nederlanders hielden de regie in eigen hand en vochten hard door in de derde set. Van de Velde was met zijn blok en service erg sterk en Boehle maakte achterin het verschil: 15-12.

Programma kwartfinales vandaag:

15.00 uur: Meppelink/Stubbe – Richard/Carrere (FRA)

17.00 uur: Penninga/Van Steenis- Popov/Denin (OEK)

18.00 uur: Boehle/Van de Velde – Mermer/Giginoglu (TUR)

19.00 uur: Vismans/Van der Ham – Kolinske/Evans (USA)

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto ’s FIVB.