Succesvol Laudame Financials VCN toernooi

VoV, 11-09-2023. 15:04 uur. De kniebeschermers zijn de afgelopen weken goed afgestoft en de schoenen zijn weer van zolder gehaald. Kortom; we waren klaar voor het Laudame Financials Openingstoernooi dat op 9 september in de Oostgaarde werd gespeeld. De tegenstanders waar we het tegenop moesten nemen waren Volley Tilburg D1, VCN D2 & Spaarnestad D1.

Om 12:50 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Volley Tilburg D1. We hadden een vliegende start waar vooral het teamgevoel heerste. Dit zorgde ervoor dat we al snel op een voorsprong uit liepen. We hadden veel servicedruk en door het spelen met veel lef sleepten we de eerste set binnen met 21-12 (de setstanden gingen vandaag maar tot de 21 in plaats van 25).

Set twee was een exacte kopie van set één. We hadden Volley Tilburg onder controle & ze hadden geen antwoord op onze servicedruk. Over ‘exacte kopie’ gesproken, ook deze set werd met 21-12 binnengesleept.

Na een korte pauze (lees zeer kort), begonnen we onze volgende wedstrijd tegen VCN D2. Hier gingen we wat stroef van start & hadden wij dit keer wat moeite met de servicedruk. Dit zorgde ervoor dat we op achterstand kwamen. De eerste set verloren we dan ook helaas met 21-11. De tweede set begonnen we beter en dankzij een lange service serie van Ellen Geraats kwamen we ver op voorstand. Uiteindelijk wonnen we de tweede set met 21-12.

Snel wat power-voedsel naar binnenwerken, want we kregen 10 minuten rust voordat de volgende en laatste wedstrijd tegen Spaarnestad begon. Spaarnestad had in ieder geval nog genoeg energie waardoor ze veel geluid produceerde. Ze hadden goede druk in zowel de service als in de aanval waar wij lastig een antwoord op konden vinden. We hebben onze tactiek wat aan moeten passen om beter te anticiperen op hun aanval.

Dit heeft niet mogen baten want we verloren de eerste set met 21-15. De tweede set begonnen we met een andere opstelling en een nieuwe start. Alle energie die er nog in zat werd nog even uit de kast gehaald voor de laatste set van de dag. Dit zorgde ervoor dat beide teams lang gelijk opliepen en er nog een goede strijd te zien was. Helaas trok Spaarnestad aan het langste eind en gingen zij er vandoor met de winst.

Het Laudame Financials Openingstoernooi heeft ervoor gezorgd dat we weer goed hebben kunnen proeven aan de wedstrijdsfeer. Het heeft ons laten inzien waar we nog aan moeten werken, maar heeft er ook voor gezorgd dat we (nog) beter op elkaar zijn ingespeeld. Een leerzaam toernooi!