Vizier op volleybal

 

Sudosa D1 neemt 3-1 winst mee naar Assen

VoV, 12-03-2018. 10:38 uur.  Na drie weken geen wedstrijd te hebben gehad, was het weer zo ver! De wedstrijd tegen Rivo Rijssen, de nummer 10 uit de Eerste Divisie A, stond op het programma. Onze thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-0 dus we moesten minimaal met 1-3 winnen van onszelf.

We begonnen de eerste set niet scherp… Rivo had behoorlijk wat service druk waardoor onze passers wat onder druk kwamen te staan. Ons blok stond erg goed dus veel ballen bleven aan de overkant. Het bleef de hele set spannend, we hebben een flinke achterstand weten in te halen en de set naar ons toe kunnen trekken. De eerste set is gewonnen met 22-25.

Toen de tweede set. We hadden allemaal door dat het beter en nog steeds scherper moest. Maar toch gaven wij geen service druk waardoor wij Rivo het gevoel gaven dat ze kans hadden. Ook deze set ging gelijk op. Na een matig begin hebben we het opgepakt. Bij 16-17 hebben we laten zien hoe het moest en gingen door. Waardoor Rivo niet bij de big points aankwam ging de set naar ons met 18-25.

De derde set… ook deze set ging gelijk op. Maar we wisten het niet af te maken. Het publiek van Rivo,  die soms op een onsportieve manier stond ‘aan te moedigen’ ging helemaal los. Passend nog steeds onder druk en verdedigend moesten we net een tandje erbij doen. Helaas werd de set met 25-15 verloren. We wisten dat het echt beter moest in de vierde set!!

De vierde en laatste set. Er werd veel overtuigender gespeeld. De serve ging beter en blokkerend pakten we heel veel ballen. Rivo maakten veel eigen fouten. Door onze goed gelopen combinaties wisten we weer hard aan te vallen. Daarom een goede eindstand van 10-25.

Een wedstrijd met ups en downs, dus volgende week laten we zien hoe het moet in de thuiswedstrijd tegen de koploper De Krekkers! We hebben er zin in en hopen dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen!

gh @ VoV, verslag Suzanne Benninga, Sudosa – Desto dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.