Sudosa-Desto blijft weer zonder setverlies

VoV, 30-09-2018. 6:35 uur. Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto uit Assen heeft ook in haar tweede thuiswedstrijd heel hard uitgehaald. Vorige week stuurde het Krekkers zonder setwinst naar huis, gisteren kreeg Zwolle 2 hetzelfde script onder de neus geduwd. Met wel heel erg dikke setstanden. De thuisploeg gunde de gasten maar 13, 5, 13 en 19 punten en zette daarmee de toon voor de volgende wedstrijden. Sudosa – Desto is de te kloppen ploeg, nu ze zonder setverlies aan kop van de eerste Divisie A staan.

Ook ongeslagen, maar niet zonder setverlies is Rosstars. Ze behaalden in de Achterhoek bij Heva / VCV een zwaar bevochten 2-3 zege. In de eerste twee sets waren de teams nagenoeg gelijkwaardig met setstanden 22-25 en 25-23. In de derde en vierde set was er een duidelijk bovenliggende partij, wel beide keren een andere. Met 25-19 won de thuisploeg de derde doorgang, de vierde verloren ze met 16-25. In de tiebreak trok Rosstars met 15-17 aan het langste eind en nam drie punten mee naar Rossum.

De Balkster Smashers, D.B.S. dus, was op bezoek bij Springendal Set-Up ’65 in Ootmarsum. En vertrok er als ongeslagen debutant. Na de 0-4 van vorige week in Zwolle haalde de ploeg van Rob Spaanstra nu een 2-3 zege, die in de tiebreak door voormalig Sneek topscoorster  Fenna Zeinstra werd binnengeslagen.

In de eerste twee sets domineerde Autoschade Kuiper D.B.S., mede omdat de thuisploeg wel heel erg vaak in de fout ging, vooral serverend. Met 16-25 en een nipte 24-26 werd het 0-2. De 25-18 en 25-16 in de volgende sets, waarin Set-Up met heel veel serve druk speelde, 12 aces in twee sets benadrukten dat, maakten de stand gelijk. Met zes punten van Fenna Zeinstra in de vijfde set en drie aces pakte D.B.S. de tiebreak met 10-15.

In Wierden leed Weghorst Makelaars WVC Volley een 2-3 nederlaag tegen VC Bolsward. De 2-0 voorsprong via 25-16 en 25-20 kon in de volgende drie sets niet in winst veranderd worden. Na de 21-25 in de derde set was WVC er in de vierde erg dichtbij, maar 24-26 maakte een vijfde set noodzakelijk. Die werd met 13-15 door de gasten gewonnen, hetgeen begrijpelijk tot heel veel vreugde en het nodige verdriet leidde.

Het was ook nipt bij Hake Tjoba vs Dynamo Tubbergen. Na vier sets stond het 2-2 in sets. De bezoekers uit Tubbergen hadden een 1-2 (via 25-21, 15-25 en 19-25) verloren zien gaan. Tjoba wist met 25-21 een beslissende vijfde set af te dwingen. Daarin lukte het de gasten om met 13-15 net aan de goede kant van de score te blijven en met drie punten huiswaarts te keren. Het was het tweede verlies voor Tjoba en de eerste winst van Dynamo.

En dan blijft er nog een wedstrijd over, waarin de thuisploeg de coach wel een welverdiend verjaardagscadeau had willen geven door drie sets te winnen, maar daar niet in slaagde. Krekkers was oppermachtig in de tweede set. VC Sneek 2 kreeg daarin maar tien punten mee. Maar in de eerste en de vierde set lukte het de thuisploeg niet om in de finale de beslissende punten tegen de vloer te slaan. Met 23-25 en 24-26 gingen die sets verloren. Tel daarbij op dat de derde met 20-25 verloren ging, dan is de 1-3 nederlaag verklaard.

In de stand gaat Sudosa – Desto met 2-10 aan de leiding. Dan volgen Rosstars, D.B.S. en VC Sneek 2 met 2-8. WVC Volley staat vijfde (2-6), Set-Up II en VC Bolsward volgen dan met 2-5, Dynamo is achtste met 2-4 en VCV negende met 2-3. De laatste drie posities worden bezet door Tjoba (2-2), Krekkers (2-1) en VC Zwolle 2-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van de Noort bij de toss voor de vijfde set bij WVC Volley vs VC Bolsward.