Vijfsetters troef in Eerste Divisie B (v)

VoV, 30-09-2018. 6:42 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames werden gisteren vier duels via een tiebreak beslist en kregen bij twee duels de verliezende teams geen setje mee.  Om maar met dat laatste te beginnen.

VC Velden stuurde Ledub met een 4-0 nederlaag naar Budel terug. Het was wel spannend in de derde (27-25) en vierde (25-23) set, daarvoor had de thuisploeg via ruime 25-20 en 25-19 al een 2-0 voorsprong genomen en won dus zonder setverlies. Inter Rijswijk kreeg in de eigen hal klop van het bezoekende VC Olympia. De thuisploeg was het niet gegund een setje te winnen, met 17, 19, 20 en 23 punten per set moesten ze genoegen nemen. Rijswijk en Ledub zijn nog puntloos na twee wedstrijden.

Sliedrecht Sport 2 en Hyundai Peter Janssen Stravoc wonnen hun uitwedstrijden via de tiebreak. Sliedrecht sleepte er bij SOMAS / Activia middels 23-25 in de vierde set een verlenging uit nadat ze via 20-25, 29-27 en 25-20 op een 2-1 achterstand waren gekomen. Met 12-15 ging de winst mee naar Sliedrecht.

Stravoc had het lek blijkbaar boven water nadat ze een 2-0 achterstand (25-18, 28-26) in de derde set met 22-25 gedicht hadden. In de vierde pakten ze heel overtuigend met 12-25 de winst en het recht om een vijfde set te spelen. Daarin waren ze met 8-15 opnieuw een maatje groter dan de thuisploeg.

Volley Tilburg en Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN 2 wonnen hun thuiswedstrijden via de tiebreak. Tilburg was oppermachtig in de eerste set tegen Zaanstad (25-10), maar de gasten toonden veerkracht door de tweede met 18-25 en de derde met 22-25 te winnen. Diezelfde veerkracht zat er ook in de thuisploeg, die moet hebben gedacht wat zij kunnen, kunnen wij allang, namelijk twee sets achter elkaar winnen. De vierde pakte Tilburg met 25-18 en de vijfde met 16-14.

VCN 2 wist tegen koploper VollinGo ook het merendeel van de punten in eigen huis te houden. Daarvoor moesten ze ook een 1-2 achterstand ongedaan maken, die ze via 20-25, 25-22 en 19-25 op het scorebord hadden staan. Dat lukte met 25-19 en 15-12.

De nieuwe koploper in deze divisie heet VC Olympia. Ze hebben 2-9, VC Velden staat op 2-8 en dan volgen VollinGo, Volley Tilburg en Zaanstad met 2-7. Activia sluit het linker rijtje met 2-6. Sliedrecht Sport staat op 2-5, Stravoc en VCN 2 hebben 2-4 en Peelpush staat tiende met 2-3. Ledub en Rijswijk sluiten de rij, zij staan nog op nul punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Tilburg.