Sudosa – Desto D1 kwam net tekort

VoV, 08-10-2018. 11:47 uur. Wij mochten zaterdag afreizen naar Sneek. Dit weekend geen meespeelsters, Beau en Lisa Hut mochten beide weer hun eerste wedstrijdminuten gaan maken! Bij het inslaan werden de ballen al de tribune opgeslagen en om 19.00 uur begonnen wij volle bak aan onze eerste uitwedstrijd.

De eerste set werd gelijk duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden. Er werden super lange rally’s gespeeld en we waren zeer gewaagd aan elkaar. Op een 13-9 achterstand werd de eerste time-out genomen door Mark: er moest net wat netter worden gespeeld en nog meer worden verdedigd. Door de hoge servicedruk en de hoge blokkering kregen wij het lastig met scoren. Op 21-16 kwamen Chloë en Lisa Hut erin met een dubbele wissel. Helaas was het al te laat, Sneek ging keihard door en zij wonnen deze eerste set met 25-17.

We voelden dat er meer in zat, aan het begin van de tweede set kwam meer pit in ons spel. Sneek kwam steeds op een voorsprong maar elke keer knokten we ons terug in de wedstrijd, Beau kwam er op 7-5 in voor Anike. Beau maakte een super debuut. Ze legde mooie balletjes op de lijn, Rianne kwam er in voor Suzanne en pakte nog een blokje mee. Elke keer kwamen we van een achterstand weer terug in de wedstrijd, op 7-7, 12-12 en 18-18 stonden we gelijk. En het bleef gelijk op lopen tot 23-23.  Sneek legde een onverdedigbare bal de lijn waarna Sneek, bij 24-23, een bal via de netband serveerde….hij viel vlak voor Danique, die er nog heel goed bij zat, net op de grond….De 2e set verloren met 25-23, helaas, maar de wedstrijd was nog niet over.

Anike kwam super terug in het team,  we begonnen de derde set mede daardoor sterk. Met een 5-0 voorsprong voor ons, vroeg Sneek hun eerste time-out aan. De wilskracht bleef, we vochten voor elk punt, bal op bal werd verdedigd. Doordat de middens het blok goed wegtrokken, scoorde Cindy met harde klappen bijna alle ballen die ze kreeg. Zo liepen we de derde set vrij makkelijk door en wonnen we dik: 17-25

De goede moed kwam erin en we gingen natuurlijk voor die vijfsetter. Lang gingen we weer gelijk op, opnieuw lange en spannende rally’s, helaas was er weer moeite om de ballen snel af te maken. Op 17-17 stonden we weer gelijk. Vervolgens scoorde Sneek nog drie punten. Op 20-17 kwamen Chloë en Lisa Hut er weer in met de dubbele wissel, met wat frisse energie hoopten we er nog een vijfde set uit te slepen maar er werden aan onze kant nog twee eigen foutjes gemaakt en toen maakte Sneek het af… 25-17 voor Sneek….

Helaas kwamen we dus net te kort…. Op de ranglijst staat alles nu super dicht bij elkaar, Balk staat eerste met 13 punten, Sneek staat met één puntje boven ons. Wij delen de derde plek met 11 punten met Rosstars. Aankomend weekend dus een spannend wedstrijd want dan moeten wij tegen Rosstars. Gelukkig mogen we aankomend weekend weer thuis spelen om 17.00 uur, tegen Rosstars dus. Hopelijk tot zaterdag in Olympus!

gh @ VoV, verslag door Suzanne Benninga, Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto dames 1.