Sudosa-Desto D1 neemt alle punten mee uit Wierden

VoV, 15-04-2022. 19:25 uur. Zaterdag 9 april stond onze laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Om 15:15 vertrokken we richting Wierden. We hadden nog iets recht te zetten tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley D1. Onze allereerste wedstrijd van het seizoen bezorgden ze ons namelijk een 3-2 verlies.

Via heel wat omzwervingen (Hoogeveen, Balkbrug, Lemelerveld) en met kapotte auto die we halverwege moesten achterlaten, waren we gelukkig allemaal kwart voor 4 present in de (supergezellige!) kantine van WVC. Annelien werd nog wel aangevallen door een opgezette buizerd, maar gelukkig kon ze losgemaakt worden en op tijd beginnen aan de warming-up.

Voor de warming-up kregen we nog een peptalk via papier van Erwin met quotes als: “Ik kwam, ik zag, ik knal” en “Ieder voor zich is een druppel, samen zijn we de oceaan” (onze hoofdcoach Lesley was afwezig i.v.m. een bezoek aan het buitenland met zijn stichting Lets keep the ball flying).

Om 18:00 uur klonk het eerste fluitsignaal. We gingen fantastisch van start! Alles viel op z’n plaats. Serverend waren we oppermachtig met mooie series van Eline en Manon. WVC stond daardoor passend onder druk en als er een bal terugkwam stond onze blok/ defence als een huis. Aanvallend kwamen we er op alle posities goed doorheen en konden we ook een aantal mooie combinaties lopen. Deze set had WVC weinig in te brengen en wonnen we met 9-25.

De tweede set gingen we door in dezelfde flow. Bij 4-0 voor ons waren hiervan 3 blokpunten gemaakt door onze midden Annelien (“de vrouwelijke versie van Superman” als we het commentaar van een aantal bezoekers op de tribune moesten geloven dat wij via onze livestream konden terughoren). Tot halverwege de set vlogen we fantastisch door, maar toen krabbelde WVC op.

Met een goede serviceserie kwamen ze punt voor punt dichterbij. Wij hadden onze passing op dat moment niet op orde en begonnen zelf meer foutjes te maken in onze aanval en service. WVC kwam daardoor op gelijke hoogte. Gelukkig kregen we ons spel weer wat meer op orde en knokten we onszelf terug. Boven de 20 ging het gelijk op. Met 23-24 voor ons op de borden scoorde onze spelverdeelster Beau een hele mooie en belangrijke doortikbal, waardoor we deze spannende set naar ons toetrokken met 23-25!

De derde set ging in het begin nog even gelijk op, maar al snel sloegen we een gaatje en liepen we steeds verder uit. Op 14-21 kwam Ellen op service het veld in en serveerde ze de wedstrijd uit (met 3 directe servicepunten!). Met 14-25 ging ook de derde set naar ons, wat betekende: alle punten mee naar huis! Daar waren we heel erg blij mee! We vinden het wel jammer voor WVC dat ze hun 3 kratten bier nu mislopen 😉

Het einde van de competitie is in zicht. Over 2 weken is het zover, dan spelen we onze allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. We nemen het op tegen een gewaagde tegenstander, namelijk Veracles D1. Ondanks dat de Nevobo heeft besloten dat er geen officiële kampioenen zijn dit seizoen, zien wij dit als onze “kampioens” wedstrijd. Daarnaast nemen een aantal speelsters en onze hoofdcoach Lesley afscheid. Het belooft dus een hele mooie en bijzondere volleybalavond te worden.

gh @ VoV, verslag van Susanne Benninga SOMCOM/ Sudosa-Desto D1. Foto idem.