Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto D1 vol ambitie op weg naar de Eredivisie

VoV, 03-06-2021. 5:53 uur. In het seizoen 2022-2023 wil het eerste damesteam van de Assense volleybalvereniging uitkomen in de Eredivisie. Dit vraagt om sportieve ambitie maar ook om organisatorische uitbreiding. Achter de schermen wordt momenteel door een enthousiast projectteam hard gewerkt om aan de gestelde voorwaarden van Nederlandse Volleybal Bond te voldoen.

Het kampioenschap in de Topdivisie betekent niet meer automatisch promotie naar de Eredivisie. Het zij-instroom traject van de Nevobo stelt andere voorwaarden en het kampioenschap is hier niet één van. Zo moet bijvoorbeeld sporthal Olympus op facilitair gebied aan de gestelde eisen voldoen. Ook heeft de sponsoring van het eerste damesteam een stevige impuls nodig. Bij beoordeling van de aanvraag wordt er door de Nevobo gekeken naar de sportieve/ organisatorische en financiële haalbaarheid.

Met het uitkomen in de Eredivisie wil de Assense een belangrijke rol spelen in de regio. Voor talentvolle eigen opgeleide speelsters is het dé mogelijkheid om te volleyballen op hoog niveau te combineren met het ontplooien van een maatschappelijk carrière.

gh @ VoV, bron persbericht Sudusa-Desto. Foto’s Roelof Lutgers.