Sudosa-Desto D2 verliest van Alterno

VoV, 19-12-2023. 7:21 uur. Op zaterdag 16 december mochten we onze laatste wedstrijd voor de vakantie spelen tegen de dames van Dros Alterno D1. Op voorhand een mooie en spannende wedstrijd. Alterno wist het de week ervoor koploper Veracles erg moeilijk te maken en wij behaalden een 3-1 overwinning op nummer 2, Apollo.

Om 20:00 uur klonk in de Alternohal het eerste fluitsignaal. De eerste set begonnen we met Fleur, Susan, Aimée, Suzanne, Femke, Dione en Ellen. We wisten erg goed te beginnen door een ace van Fleur en zo konden we onze voorsprong uitbouwen. Toen ook Femke nog een ace serveerde was het Alterno die de eerste time-out van de wedstrijd nam. Hierna volgden vele lange rally’s, waarbij het op en neer ging. Aan het einde van de set keken wij tegen een achterstand van 23-19 aan. Door een goede serve en zelf weinig fouten te maken wisten wij deze set met 25-27 naar ons toe te trekken.

In de tweede set begonnen we met de dezelfde 7 meiden. Door Alterno goed onder druk te zetten in de pass en onze blokkering goed neer te zetten, gingen we bij een 1-5 voorsprong de time-out in. En deze voorsprong konden we nog even vasthouden. Vervolgens kwam Alterno met een goede serveserie op gelijke hoogte en ging het lang gelijk op. Lieke kwam nog voor Dione in het veld om ons te versterken aan het net. Maar helaas wisten wij niet aan het langste eind te trekken in deze set en verloren we met 25-19.

Op naar set 3, Annelien en Niels brachten één wisseling aan ten opzichte van de vorige sets. Lieke begon op de plaats van Dione. Ook in de derde set waren de eerste paar punten voor ons, maar dit veranderde al snel. Wij kregen geen grip op een lange serviceserie en keken daardoor al snel tegen een grote achterstand aan.

We speelden super lange rally’s, maar door te veel eigen fouten aan onze kant stond er een stand van 17-7 op het telbord. Door een dubbele wissel wisten we nog wat punten te pakken. Ook kwam Eline nog in de ploeg en met een lastige serve wist zij nog punten voor ons te sprokkelen. Maar de set ging met 25-13 naar Alterno.

In set 4 begonnen we met Fleur, Susan, Aimée, Rianne, Femke, Eline en Ellen. Ook in deze set waren er weer veel lange rally’s waarbij we soms wel 3 keer nodig hadden om de bal aan de andere kant op de grond te krijgen. Helaas voor ons lukte het Alterno vaker om te scoren dan wij. Wij waren niet scherp genoeg meer en maakten daardoor te veel eigen fouten. Daardoor verloren we de set met 25-16. Heel erg zonde, want we hadden een mooie slag kunnen slaan door de punten mee te nemen naar Assen.

Wij gaan nog 1 week trainen en daarna gaan we genieten van de kerstvakantie. Na de kerstvakantie zullen we het thuis op 13 januari gaan opnemen tegen Set-up Ootmarsum. Hopelijk zien we jullie op de tribune!

gh @ VoV, verslag van Ellen Jansen, Sudosa-Desto Dames 2. Foto Erwin Pranger.