Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto dames 1 is compleet en ambitieus

VoV, 09-07-2024. 5:31 uur. Nadat Iris Reinders en Maureen van der Woude hebben toegezegd aankomend seizoen in het groen in Assen te spelen werden Carmen Veenstra en Fleur van der Zee aan de selectie toegevoegd. Met de verlenging van de rest van selectie is het team compleet en klaar voor seizoen 24/25.

Libero en aanvoerster Danique Hamming heeft verlengd bij Visser Assen/ Sudosa-Desto. Aankomend seizoen zal haar negende jaar in dames 1. Op deze positie zien we aankomend jaar ook de libero Carmen Veenstra, zij maakt van de stap van TOP Zorgpersoneel/Sudosa-Desto dames 3.

Hoofdcoach Mark Afman is erg blij met deze dubbele bezetting: ‘Tussen beide libero’s is er nog wel een niveauverschil maar het is fijn dat we een uitstekende back-up hebben op deze positie’.

Naast Fleur van der Zee blijft Danique Aardema ook als spelverdeler in het groen het spel uitzetten. Met Paula Boonstra als diagonaal, samen met Iris Reinders, ziet Mark Afman veel mogelijkheden: ‘Dit is een goede impuls en geeft een sterke optie met een dubbele wissel.’

De passer/loper positie zal aankomend seizoen bezet worden door Kirsten Wessels, Romee Veenstra en Manon Torenbeek. Mark Afman zegt: ‘Ik ben hier erg blij mee, ze zijn alle drie hele prima passer/lopers met eigen kwaliteiten’.

Naast Maureen van der Woude hebben ook de hoofdblokkeerders Mare van Vliet en Eline Mosselaar met nog een jaar verlengd. Beide middens zijn klaar voor de onderlinge concurrentiestrijd op deze positie en moeten presteren. Aanvoerder Hamming blikt alvast vooruit op het nieuwe seizoen: ‘Er heerst een fijn teamgevoel, door een mix van meiden die al een aantal jaren samen spelen en de nieuwe aanwinsten.

Voor komend seizoen zijn wij in de breedte versterkt, wat fijn is voor het volle programma met de doordeweekse wedstrijden erbij. Ik verwacht een team wat voor elkaar door het vuur gaat en dat ook laat zien, voornamelijk aan het allermooiste mooiste thuispubliek in sporthal Olympus.’

Coach Afman geeft aan dat hij het aankomend seizoen beter wil doen dan afgelopen seizoen, zowel in de competitie als in het Bekertoernooi: ‘We willen doorgroeien en serieus meedoen. We moeten er staan als het er om gaat, vanaf februari moet het gebeuren.’

gh @ VoV, bron persbericht en foto Annelien Alons, PR- Sudosa-Desto Dames1. Foto Michelle Liefers.