Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto tweede op eigen toptoernooi

VoV, 12-09-2019. 16:05 uur. Afgelopen weekend speelden wij ons eigen Nijhuis Technology Sudosa – Desto Toptoernooi!  Voor ons begon dit vrijdagavond al met de lampjes ophangen en de lunch klaarmaken voor alle teams de volgende dag. Zaterdag trainden wij eerst nog een uurtje voordat het toernooi dan eindelijk kon beginnen.

Om 12:15 uur speelden wij de eerste wedstrijd tegen Oythe (2e Bundesliga). Dit was een nieuw team binnen het toernooi, dus wisten wij nog niet helemaal wat wij konden verwachten. Na een korte moeizame start, kwamen wij toch wel snel op ons eigen niveau. De eerste en tweede set wonnen wij dan ook met ruime cijfers. Op ons toernooi speel je altijd 3 sets, dus ook nu kwam er nog een derde set achteraan. Deze derde set waren wij helemaal ons eigen niveau kwijt. Dit resulteerde helaas ook in een setverlies. Uitslag: 2-1 winst voor ons! Op naar wedstrijd 2.

Om 14:00 uur mochten wij meteen onze tweede wedstrijd spelen tegen Dros/Alterno (Eredivisie). Wij wisten dat we meteen vol aan de bak moesten, want dit team speelt toch wel wat hoger dan dat wij spelen. De eerste set ging een beetje heen en weer. Er waren momenten dat wij beter speelden en momenten dat Alterno beter speelde. Deze set eindigde met een 25-23 verlies voor ons. Nu moesten we dus de volgende 2 sets winnen om nog naar de finale poule te kunnen.

Met heel veel strijdlust begonnen we de 2e set super goed! Alles lukte en we kwamen in een bepaalde flow. Na een 20-13 voorsprong was die flow een moment weg en Alterno kwam nog gevaarlijk dichtbij. Gelukkig hielden wij het hoofd koel en wonnen wij de 2e set. Op naar die beslissende laatste set! De flow was weer helemaal terug en wij speelden een super goede 3e set! Deze wonnen wij ook overtuigend: door naar de finale dag!!
Na de wedstrijd hielpen wij de vrijwilligers met alles klaarzetten voor de barbecue en hadden wij nog even een teamgesprek.

Om 19:00 uur ging de barbecue aan en kon elk team genieten van het lekkere eten. Na de barbecue was er nog een pubquiz die wij hadden gemaakt. Iedereen deed super fanatiek mee en uiteindelijk won een deel van Alterno de prijs!  Zij konden genieten van een spel over Assen en wat heerlijke chocolaatjes. De teams bleven nog even gezellig zitten en daarna gingen alle teams naar hun slaapplek. De teams konden slapen in Terra Assen en wij gingen allemaal thuis slapen.

Zondag was voor ons een vrijwillige training. Daarna werd er nog geprobeerd een paar actiefoto’s te maken, maar helaas waren de lampen leeg.
Het wedstrijdschema werd iets aangepast aangezien er 1 team was die zondag niet mee deed. Er werden nu kruisfinales gespeeld.

Om 12:15 uur mochten wij onze kruiswedstrijd spelen tegen Orion. Een ploeg die bij ons in de competitie speelt. Nu konden wij dus eindelijk eens kijken wat wij waard zijn in de Topdivisie. Normaal hebben wij een matige start, maar nu begonnen wij juist super scherp! Er werd super veel geblokkeerd en alles wat er langs ging werd erg goed verdedigd. Wij lieten super goed spel zien en dit resulteerde in een 25-16 setwinst. Op naar set 2. Deze speelden wij iets minder. Je merkte meteen dat als je even je niveau laat liggen, je het super moeilijk krijgt in de Topdivisie. Iets waar we vorig jaar niet aan gewend waren. Toch kwamen wij weer terug op ons niveau en er ontstond een super spannende 2e set. Na match- en setpoints voor beide ploegen trokken wij toch aan het langste eind: 28-26! Dit betekent dat wij de finale spelen!

Na een erg lange pauze (de wedstrijd om de 3e/4e plek werd eerst gespeeld) mochten wij om 15:45uur  dan eindelijk starten aan de finale. Deze speelden wij tegen Regio Zwolle  (Eredivisie). Vorig jaar werden wij 2e op ons toernooi, dus waren wij nu gebrand om dit jaar 1e te worden. Helaas gooide Zwolle roet in het eten. Wij kwamen totaal niet op ons niveau en Zwolle denderde met een paar keiharde services over ons heen in de eerste set. In set 2 probeerden wij nog ons niveau te halen, maar dat mislukte. Dit resulteerde in een 2-0 verlies. Zwolle, Gefeliciteerd met de toernooi – overwinning!

Deze wedstrijd willen wij snel uit ons hoofd zetten. Zoals Chloë zei: er was wateroverlast, dus de wedstrijd is niet gespeeld. Helaas eindigde het toernooi niet zoals wij gehoopt hadden, maar met 3 super goede wedstrijden zijn wij stiekem toch wel erg tevreden.

Ook dit jaar was het toernooi weer super goed geregeld! Hiervoor willen wij graag alle vrijwilligers bedanken voor de tijd en moeite die zij hier in hebben gestoken! Het was super leuk en op naar volgend jaar!

gh @ VoV, bron Suzanne Benninga, Sudosa – Desto dames 1. Foto Jan van den Noort.