Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto tweede op eigen Toptoernooi

VoV, 13-09-2018. 14:43 uur.  Na vele voorbereidingen voor het Nijhuis Technology Sudosa – Desto Toptoernooi, hielpen wij vrijdag avond 7 september alles klaar te zetten en de lunchpakketten te maken.  Na een nachtje slapen was het eindelijk zover, het meerdaags Nijhuis Technology Sudosa – Desto Toptoernooi. We hadden er allemaal heel veel zin in.

De eerste wedstrijd begonnen wij tegen topdivisionist V.V. Utrecht.  Wij begonnen de eerste set sterk en met veel enthousiasme en wonnen deze. Ook de tweede en derde set speelden we goed en hadden we veel servedruk, waardoor we het Utrecht lastig maakten. Uiteindelijk werd de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen!

De tweede wedstrijd speelden we tegen Eredivisionist Regio Zwolle Volleybal. Ook deze wedstrijd begonnen we sterk en enthousiast met elkaar. We liepen uit en de eerste set werd 25-18 voor ons. De tweede set liep meer gelijk op en Zwolle was ons net wat te sterk op dat moment en won de set met 21-25. De derde set werd ook gewonnen door ons en zo hadden wij 2-1 gewonnen van Regio Zwolle Volleybal! En dit betekende dat we eerste waren in ons poule en dus door waren naar de finalepoule van zondag!

Onze tegenstanders in de finalepoule waren topdivisionist OBEG Donitas en het Belgische VC Oudegem, dat uitkomt in de Liga A.

De eerste wedstrijd speelden we tegen VC Oudegem. De eerste set ging gelijk op en we hebben het Oudegem moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk verloren we deze set net met 25-22. De tweede set was minder goed. We speelden met minder energie en enthousiasme terwijl Oudegem wel goed bleef spelen en verloren deze set met 25-14. In de derde set hebben we ons goed herpakt en deze hebben we uiteindelijk gewonnen!

Omdat VC Oudegem de wedstrijd hiervoor al van OBEG Donitas gewonnen had waren zij eerste in de poule en hadden zij dus het toernooi gewonnen. De laatste wedstrijd tegen Donitas zou dus gaan om de tweede plaats. We begonnen de eerste set weer sterk en wonnen deze met 25-19. De tweede set was heel spannend, het lukte ons net niet om deze set af te maken. We verloren deze met 24-26. We gingen vol voor de derde set en wonnen deze met 15-11, waardoor we de tweede plaats binnengesleept hebben!

Komende zaterdag spelen wij de eerste ronde van de nationale beker in Balk, waar we eerste moeten worden om door te gaan naar de volgende ronde.

gh @ VoV, verslag van Susanne Benninga, Sudosa – Desto.