Vizier op volleybal

 

Stoltenborg niet in Oranje damesselectie

VoV, 13-09-2018. 6:45 uur. De Nederlandse volleybalsters spelen aankomend weekend drie oefeninterlands in en tegen Italië. Achtereenvolgens op vrijdag, zaterdag (in Costa Volpino) en zondag in Bergamo. Oranje speelt op vrijdag om 20:00 uur, zaterdagmiddag is de wedstrijd om 17:00 uur en zondag om 15:30 uur. Dit zijn de laatste officiële oefeninterlands voordat Oranje afreist naar het WK in Japan.

Bondscoach Jamie Morrison selecteerde veertien speelsters voor deze oefenstage. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk ook de veertien speelsters die op 22 september in het vliegtuig stappen naar Japan.

Bij de selectie die donderdag naar Italië afreist en waarschijnlijk dus ook het WK gaan spelen, ontbreken Robin de Kruijf en Nika Daalderop. De Kruijf werd eerder deze zomer geopereerd aan haar knie, en is niet op tijd fit voor het WK. Daalderop kampt met klachten aan haar scheenbeen en voor haar komt het WK ook te vroeg.  Op de spelverdeelsterspositie kiest bondscoach Jamie Morrison op dit moment voor Laura Dijkema en Britt Bongaerts. Dit betekent dat Femke Stoltenborg afvalt voor het WK.

Zoals gezegd de spelverdeelsters zijn Laura Dijkema en Britt Bongaerts, voor de libero positie gaan mee Kirsten Knip en Myrthe Schoot en als diagonaal Lonneke Slöetjes. Voor de midpositie zijn inzetbaar Yvon Beliën, Nicole Koolhaas, Juliët Lohuis en Tessa Polder.  En voor als passer loper staan Maret Balkestein – Grothues, Anne Buijs, Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis genoteerd, terwijl Celeste Plak zowel als passer loper als ook als diagonaal kan worden ingezet.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.